Hírek / Közélet

A vásárhelyi Fidesz szerint Márki-Zay Péter és politikai közössége befolyásolni akarta az egyéni választókerületi választásokat

2022. február 22. 07:56 Közélet

Tatár Zoltán, hódmezővásárhelyi jegyzőnek, az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda vezetőjének február 22-i hatályú lemondásával egyértelműen bebizonyosodott: Márki-Zay Péter és politikai közössége befolyásolni, manipulálni akarta a helyi választás lebonyolításáért felelős testület összetételét és munkáját – írja a vásárhelyi Fidesz a hétfő esti közleményében.

A párt helyi szervezete emlékeztet: Tatár Zoltán a jogszabályoknak megfelelően javaslatot tett a közgyűlés felé az OEVB tagjaira, majd az eredeti előterjesztését az utolsó pillanatban módosította és egy köztiszteletben álló tanárnő helyett a választáson jelöltként induló Márki-Zay Péter ügyvédjének a lányát javasolta tagnak.

A Fidesz szerint Tatár Zoltán nyilvánvalóan a jelöltként induló Márki-Zay politikai nyomására módosított, a kirobbant botrány hatására pedig beadta a lemondását. Miközben tehát Márki-Zay Péter országosan a választások tisztaságáért aggódik, az egyéni választókerületi választások menetét befolyásolni akarta – áll a közleményben.


next 5

A mi világunk

Hírek