Hírek / Kultúra

25 éves a Resident Evil, két új játék is érkezik

Január 24. 15:00 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

A Capcom a Resident Evil-sorozat 25. évfordulójára bejelentette, hogy a korábban már leleplezett Resident Evil Village egészen pontosan május 7-én érkezik, és persze emellé kaptunk egy új előzetest is.
 
De ez még nem minden, ugyanis a PS5 tulajdonosai abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy letölthetnek egy demót, ami a játék egyik központi területét, a kastélyt mutatja meg. Ebben a demóban nincsen harc, a készítők célja inkább az volt, hogy látható legyen a Resident Evil Village grafikája, hangulata. Ez a demó egyébként sosem lesz elérhető más platformokon, viszont tavasszal érkezik majd egy másik, ami már megjelenik a többi platformra is.
 
Az mindenesetre biztosnak látszik, hogy a Resident Evil 4 rajongói megtalálják majd a számításukat ezzel a játékkal, ugyanis rengeteg ponton utal vissza a Village az elődjére. Egy európai stílusú faluban kezdünk majd, ahonnan aztán a történet átvezet majd a kastélyba, ahol elméletileg a játék jelentős része játszódni fog. Az is biztosnak látszik, hogy minden fontosabb területen meg kell majd küzdenünk egy-egy boss karakterrel, a kastélyt pedig az utóbbi időben sokat látott magas, vámpírszerű hölgy uralja majd.
Úgy tűnik, hogy a falu fölött ő és a családja uralkodik, így az egyik korábbi terület főellensége az eddigi információk alapján az ő testvére lesz. Ezen kívül a hölgy bemutatja a kifejezetten ijesztő lányainak a Resident Evil 7 főszereplőjét, Ethan Winterst is, szóval mindenféle összefonódásra lehet számítani. Azt is megtudtuk, hogy visszatér a Resident Evil 4-féle tetris jellegű inventory, valamint a játékban lesz egy kereskedő karakter, aki bizonyos pontokon feltűnik majd.
 
A másik fontos bejelentés a Resident Evil: ReVerse, ami pedig egy kifejezetten multiplayer játék lesz.
 
A Capcom tulajdonképpen ezzel ünnepli a sorozat 25. évfordulóját, hiszen a Resident Evil történetének összes fontosabb szereplője feltűnik majd benne. Sajnos az anyagról egyelőre viszonylag keveset tudunk, de az biztos, hogy 4-6 fős deatchmatch alapú dologra számíthatunk, a grafikát pedig kifejezetten képregényesre vették.

A Resident Evil Village és a Resident Evil: ReVerse egyszerre jelenik majd meg május 7-én, PS4-en és Xbox One-on egyébként lesz bétateszt, ami január 28-tól indul, a megjelenéskor pedig az anyag a visszafelé-kompatibilitás segítségével fut majd PS5-ön és Xbox Series X-en, habár később nyilván számíthatunk majd egy natív patch-re, de erről egyelőre a Capcom nem beszélt.

Forrás: ipon.hu
Kép: EGM


next 5

A mi világunk

Hírek