Hírek / Közélet

Letölthető hanganyagok

35 ezren nézték meg a makói szakszolgálat pályázatára érkezett gyermekrajzokat

Március 31. 09:30 Közélet | Szerző: Kormos Tamás

Óriási sikerrel zárult a Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézménye által kiírt rajzpályázat. Koczkás Anikó igazgató a Rádió 7-nek elmondta: a Logopédia Európai Napja alkalmából hirdették meg a Közeledik a tavasz című online versenyt. Hozzátette: közel 200 makói és kistérségi óvodás, valamint általános iskolás küldött be rajzokat. Az alkotások felkerültek a szakszolgálat közösségi oldalára is, ahol szavazni is lehetett rájuk. Koczkás Anikó kiemelte: nagyon örül annak, hogy ennyire népszerű lett ez a kezdeményezésük, hiszen mintegy 35 ezren keresték fel és like-olták ezt a bejegyzést.

Az óvodások közül a Facebook-os szavazás alapján a harmadik helyezett Baranyi Patrik, a földeáki Gyermekmosoly Óvoda óvodása. A második helyezett a Makói Óvoda Erdélyi püspök Székhelyintézményének óvodása Zsiga Zsófia. A legtöbb like-ot összegyűjtött rajz készítője Horváth Lívia, a Makói Óvoda Erdélyi püspök utcai tagintézményből. Az iskolás korosztályban a Facebook szavazás alapján harmadik helyezését ért el Buvár Vanda, a Kálvin Téri Református Általános Iskola 3.m. osztályos tanulója. Az összegyűjtött like-ok alapján második helyezett Tóth Zsófia, a Kálvin Téri Református Általános Iskola 3.m. osztályos tanulója. A legtöbb szavazatott összegyűjtött iskolás Kovács Bíborka, a csanádpalotai Dér István Általános Iskola 1. osztályos tanulója.

A rajzokat szakmai zsűri is értékelte, melynek tagjai: Kis Jenő Ferenc szobrászművész, művésztanár; Aignerné Tarjányi Ágnes óvónő és Krizsán Zsolt gyógypedagógus. A zsűri döntése alapján az óvodás korosztályban Károly Tifani Sanel, a Makói Óvoda Erdélyi püspök székhelyintézményének óvodása harmadik helyezést ért el. Második helyezett Kócsó Ádám, a Makói Óvoda Kálvin téri tagintézményének óvodásának rajza. Az óvodás korosztály első helyezettje Mágori Mici Mira, a Makói Óvoda Erdélyi püspök utcai óvodása.

A Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményének logopédusai különdíjban részesítették: Grabarits Noémit, a Makói Óvoda Kassai utcai óvodását, Fodor Zsóka Sárát, a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda óvodását, Nagy Zoét, a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tulipán utcai óvodájának óvodását és Balázs Pétert, a Bárka Református Óvoda óvodását. A szakmai zsűri az iskolás korosztály értékelésekor a harmadik helyezést Tóth Márknak, a Kálvin Téri Református Általános Iskola 3.m. osztályos tanulójának ítélte. Második helyezést Borbás Blanka, a Kálvin Téri Református Általános Iskola 3.m. osztályos tanulója ért el. Az iskolás korosztályban a szakmai zsűri döntése alapján az első helyezést Verebes Anna, a Kálvin Téri Református Általános Iskola 3.m. osztályos tanulója kapta.

A Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményének logopédusai különdíjban részesítették az iskolás korosztályban Albert Lucát,a Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola 2.a osztályos tanulóját, Jankó Márkót, a Magyarcsanádi Református Általános Iskola és Óvoda 2. osztályos tanulóját, Balázs Annát, a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola 2. a osztályos tanulóját, valamint Juhász-Nagy Dorkát, a Dér István Általános Iskola és Óvoda 2. osztályos tanulóját.

Fotók forrása: a Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézménye

Letölthető hanganyagok


next 5

A mi világunk

Hírek