Hírek / Közlekedés és kék hírek

40 személyt tartóztattak le a Twitch pénzmosásos ügye kapcsán

2022. január 6. 08:15 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Fazekas Gábor

A tavalyi adatszivárgásnak rengeteg negatív hatása volt, de fel is fedte egy régóta húzódó ügy részleteit - írja a GameStar.
 
A tavalyi Twitches behatolás sokaknak okozott komoly fejfájást, de legalább egy áldásos hatása volt: kiderült, hogy bankkártyatolvajok komoly pénzeket mosnak át a platformon.
 
A vád szerint az elkövetők a lopott pénzből biteket vásároltak (a Twitch adományozáshoz használható valutája), melyeket aztán szétszórták a kiválasztott török streamerek között. Azok visszautalták nekik az adomány egy részét egy másik számlára, míg egy kisebb fizetséget megtartottak maguknak.
 
Egy ottani hírlap, a Daily Sabah jelentése szerint a török rendőrség 40 személyt tartóztatott le az ügy kapcsán. A helyi kormány legfőbb ügyészsége jelenleg is vizsgálja az ügyet, és ennek részeként rengeteg dokumentumot és digitális anyagot le is foglaltak.
 
Amikor tavaly kiderült, hogy mi is zajlik a török Twitch streamerek közösségében, akkor több nagyobb név is mozgolódni kezdett. A legfontosabb BBL Legoo, egy profi Valorant játékos vallomása volt, aki mindenről kitálalt Twitter oldalán.
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: pcgamer.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner