Hírek / Közélet

400 millió forintot meghaladó fejlesztést hajt végre a CSOMIÉP-ENTER Kft.

2022. május 17. 14:14 Közélet | Szerző: Megyeri József

A CSOMIÉP-ENTER Kft. hódmezővásárhelyi székhelyén és telephelyén egy komplex technológiai fejlesztés keretében kívánja kapacitásait bővíteni. A jelentős beruházáshoz az Európai Unió és a Magyar Állam 292, 42 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatással járul hozzá. A projekt a Széchenyi Terv Plusz programon belül a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) keretein belül valósul meg.

A GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02355 azonosító számú, „Komplex technológiai fejlesztés a CSOMIÉP-ENTER Kft.-nél” kapacitásnövelő pályázat, amely a cég versenyképességének növelését szolgálja. A pályázat sikerének köszönhető beruházás révén a CSOMIÉP-ENTER Kft. technológiai háttere megerősödik, megfelelő alapot biztosítva a kapacitások bővítéséhez, melynek eredményeként a társaság kellő rugalmassággal és kreativitással tud majd reagálni az egyre erőteljesebb vevői, megrendelői igényekre.

A beruházás részeként a cég árokásó rakodógépeket, önjáró személyemelőket, targoncát, élhajlítót, zsalurendszert, hegesztőgépeket és pajzsokat, plazmavágót, szalagfűrészt, szalagfűrészgépet, forgódarut, fúróberendezéseket, és csavarkompresszort szerez be, melyek munkafolyamatba állításával magasabb szakmai színvonalon, illetve rövidebb idő alatt tudja kiszolgálni üzleti partnereit, megrendelőit. A CSOMIÉP-ENTER Kft. az eszközbeszerzés mellett a munkavállalók magasabb szintű munkavégzését elősegítő szakmai képzését is ezen beruházás keretében valósítja meg, valamint komplex vállalatirányítási rendszer bevezetését valósítja meg a hozzátartozó szoftver és felhőalapú szolgáltatás igénybevételével.

A CSOMIÉP-ENTER Kft. ezzel a beruházással, illetve fejlesztési projekttel nem csupán fő tevékenységi köréhez, az ipari ingatlanok tervezéséhez és építéséhez szükséges hátteret erősíti meg, hanem hozzájárul dolgozói munkahelyének megőrzéséhez, sőt a hosszabb távú létszámemeléshez is.

A technológiai fejlesztés „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című, GINOP Plusz-1.2.1-21 kódszámú felhívás keretében valósul meg mindösszesen 417,75 millió forint értékben.

A projektről bővebb információt a www.csomiepenter.hu oldalon olvashatnak.

Fotó: csomiepenter.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner