Hírek / Egyéb/Archív

5 GHz fölé feltornázható processzorral támadhat idén az AMD

2022. május 14. 08:30 Egyéb/Archív | Szerző: Fazekas Gábor

Előreláthatólag valamikor idén fognak debütálni az AMD Zen 4-es architektúrájára épülő, Ryzen 7000-es szériához tartozó processzorok, amelyek mellé lehetséges, hogy már nem pakolhatunk DDR4-es memóriákat. Közben pedig megjelent egy benchmark-teszt, aminek köszönhetően fény derülhetett egy újabb, a fentinél némileg pozitívabb részletre.
 
Az OpenBenchmarking adatbázisában bukkant fel az a 8 maggal és 16 szállal rendelkező processzor, ami gyaníthatóan az AMD egyik újdonsága lehet, méghozzá jó eséllyel a Ryzen 7 7800X. A teszt eredményét időközben már eltávolították, de nyilván az internet ezúttal is gyorsabb volt, így kiderült, hogy a CPU órajelét akár 5,2 GHz-ig is fel lehet turbózni, ami egyértelmű előrelépés az 5800X 4,7 GHz-es teljesítményéhez viszonyítva.
 
A szivárgás alapján egyébként úgy tűnik, hogy a Zen 4-es processzorok már beépített GPU-val (talán egy RDNA 2-es megoldással) fognak rendelkezni. A szóban forgó processzorban elvileg egy GFX1036 nevű apróság ketyeg. Persze ezeket az infókat érdemes a helyükön kezelni, mivel az efféle benchmark-tesztek nem mindig a megbízhatóságukról híresek.
 
Forrás: pcworld.hu
Kép: denizatm.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner