Hírek / Kultúra

6. Petőfi Zenei Díjátadó – Sztárparádé, díjeső és megható pillanatok a magyar könnyűzenei élet rangos gáláján

Január 24. 15:00 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Kétórás showműsorban adták át hatodik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat, amelyet január 23-án, vasárnap este tűzött műsorára a Duna. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat 11 kategóriában kapták a hazai könnyűzene legjobbjai. A gálaműsorban több meglepetés produkcióval és egy különös vendéggel lepték meg a nézőket.
 
A hatodik Petőfi Zenei Díj átadóját idén is zárt falak mögött, fokozott biztonsági előírások betartása mellett felvett stúdióműsorban rögzítették, melyet január 23-án este a Duna Televízió műsorán követhetett a közönség. A szervezők a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV célja az volt, hogy a díj rangjához méltó körülmények között szervezzék meg idén is a díjátadót és egyben megünnepeljék a hazai könnyűzene legjobbjait.

Sosem látott produkciók a 6. Petőfi Zenei Díjátadón

A különleges, csak itt látható műsorszámok között szerepelt Földes László Hobo, Tátrai Tibor és Deák Bill Gyula közös produkciója a Kőbányai Zenei Stúdióval, akik Póka Egon halhatatlan emlékét idézték meg, Kóbor János örökérvényű életművének legszebb slágereit a Ruby Harlem és Veres Mónika dolgozták fel közösen. Egy dal erejéig összeállt a Carson Coma énekes-gitárosa, Fekete Giorgio az Ivan & The Parazol zenekarral, az est csúcspontjaként a friss életműdíjas, id. Szakcsi Lakatos Béla a fiatal énekestehetséggel, Dánielfy Gergővel duettezett.

 

 

A díjátadás ceremóniája 21. századi körítést kapott: egy humanoid robot és egy különleges fülhallgató segítségével érkezett az információ a díjazottak kilétéről. A díjátadók között olyan különleges személyiségek is szerepeltek, mint A Dal 2022-es műsorvezetői, Rókusfalvy Lili és Király Viktor, valamint zsűritagjai, Wolf Kati és Egri Péter. A műsor egyik csúcspontjaként Tátrai Tibor kollégájának, id. Szakcsi Lakatos Bélának adta át a Petőfi Zenei Díj Életműdíját, melyet korábban, 2018-ban ő is átvehetett.

A 6. PETŐFI ZENEI DÍJ GYŐZTESEI

2021-es év legjobbjait összesen 11 kategóriában hirdették ki, akikről Béli Ádám csatornaigazgató egy szakmai zsűrivel, Nagy Feróval, Horváth Charlie-val és Demeter Szilárddal, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával közösen döntött. Néhány díjazott kilétére már tavaly fény derült, így a műsorban összesen hét kategóriában hirdettek győztest.
 
1. Az év zenekara – 4S Street
2. Az év férfi előadója – Köteles Leander
3. Az év női előadója – Takács Dorina ’Deva’
4. Az év idegen nyelvű, magyar szerzeménye – Lengyel Johanna feat. Benkő Dávid – Never be
5. Az év multimédiás projektje – BP Underground – Rock
6. Az év elektronikus zenei előadója – Analog Balaton
7. Az év hangszeres előadója – Varga Nóri
 
A korábban már nyilvánosságra hozott kategóriagyőztesek:
8. Az év dala: Kaukázus – Egyetlen szó
9. Az év felfedezettje: Katona Petra
10. Az év dalszövegírója: Kardos-Horváth János
11. A PZD életműdíjasa: id. Szakcsi Lakatos Béla
 
Forrás és kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner