Hírek / Közlekedés és kék hírek

75 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

Február 1. 09:50 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Fazekas Gábor

A rendőrök az éjszaka során elfogtak két embercsempészt és 75 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.
 
A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel és a röszkei polgárőrökkel együttműködve 2022. január 31-én 22 óra és február 1-jén 6 óra között nagyobb csoportokban 50 illegális migránst tartóztattak fel Szeged - Gyálarét és Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai tunéziai, szír, pakisztáni, török, szomáliai, egyiptomi és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
 
 
A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának járőrei 2022. január 31-én 20 óra 55 perckor Üllés belterületén ellenőriztek egy olasz honosságú Kia Carnival típusú autót, amit egy 29 éves szerb állampolgár vezetett. A járműben rajta kívül további 9, magát afgánnak valló férfi volt, akik személyazonosságuk mellet jogszerű magyarországi tartózkodásukat sem tudták igazolni. Az egyenruhások 22 óra 15 perckor szintén Üllés belterületén egy francia honosságú Renault Escape gépjárművet és annak moldáv sofőrjét is ellenőrzés alá vontak. Az autóban a vezetőn kívül további 16 fő, magát indiainak valló férfi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. Az rendőrök a sofőröket mindkét esetben előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
 
Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  
 
A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. 
 
Forrás és kép: police.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner