Hírek / Egyéb/Archív

A 13. század ízeit elevenítették fel Vásárhelyen

2023. július 17. 09:29 Egyéb/Archív | Szerző: Megyeri József

Kemencében sült vaddisznócombot, birka üstönyt és birsalmás pitét is készítettek a vásárhelyi Hód-tavi Gasztro Lovagi Torna résztvevői a hétvégén. Csáki Zsolt gasztro-szervező a Rádió 7-nek elmondta: hét főzőcsapat levesek, raguk, sütemények és sült húsok kategóriában csapott össze. A versenyzők csak olyan alapanyagokat használhattak, amelyek már a Hód-tavi csata idején, a 13. században is ismertek voltak.

„Nagyon jó volt, mert voltak olyan csapatok, akik már a korábbi években is főztek nálunk, de voltak újak is. Az ízek mellett korabeli, történelmi ruhákkal is megidézték a középkort. Íjászverseny és bemutatók is voltak” – tette hozzá Csáki Zsolt.


next 5

A mi világunk

Hírek