Hírek / Közélet

A kormány támogatja a családokat és a házaspárokat

Február 11. 15:55 Közélet | Szerző: Czabarka János

A Kormány több intézkedéssel, köztük a CSOK Plusz programmal támogatja a családokat és házaspárokat - közölte Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.
 
Az államtitkár kiemelte, hogy a család a nemzet alapja, mely legideálisabb esetben a házasságban gyökerezik. A kormány 2010 óta egy összetett támogatási rendszert épített ki, mely minden élethelyzetben segíti azokat, akik családot alapítanak.
 
Jelenleg több mint harmincféle családtámogatás érhető el, melyek jelentős része a házasságban élőket célozza meg. Új intézkedésként januártól elérhető a CSOK Plusz, mely a gyermeket vállaló házaspároknak nyújt nagyobb támogatást az otthonteremtéshez.
 
Hornung Ágnes szerint a házasság fontos érték, mely tartósabb párkapcsolatot és kiegyensúlyozottabb életet biztosít. A házasság hete alkalmából arra hívta fel a figyelmet, hogy az összeházasodás erősíti a kapcsolatot és kutatások is igazolják, hogy stabilabb, tartósabb és több gyermek születik házasságban, mint együttélésben.
 
Az államtitkár elmondta, hogy ma már több mint harminc intézkedéssel támogatják a magyar családokat, köztük adókedvezményeket, babaváró hitelt és családi adókedvezményt biztosítanak a házaspároknak.
 
Az otthonteremtési célok megvalósításában a 2024 januárjától elérhető új CSOK Plusz is segíti a gyermeket vagy további gyermeket vállaló házaspárokat. A támogatás új és használt lakóingatlanra is felhasználható, és a hitelösszeg a meglévő és vállalt gyermekek számától függően 15, 30 vagy 50 millió forint lehet.
 
Hornung Ágnes rámutatott, hogy a kormány családbarát politikájának köszönhetően jelentősen emelkedett a családalapítási kedv, és csökkent a válások száma Magyarországon. A stabil, többrétű, célzott és rugalmas családtámogatási rendszernek köszönhetően erősödött az elmúlt időszakban a házasság intézménye az országban.
 
Kép forrása:zsebremegy.hu


next 5

A mi világunk

Hírek