Hírek / Sport

A Bayern és a Salzburg is rekordot döntött a keddi BL-nyolcaddöntőben

Március 9. 06:40 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A Bayern München a Bajnokok Ligája kieséses szakaszban szerzett gólok, a Salzburg pedig a legfiatalabb átlagéletkorú csapat rekordját döntötte meg a két csapat müncheni mérkőzésén.

A nyolcaddöntő keddi visszavágóján a Bayern 7–1-re kiütötte az osztrák csapatot, a németek 8–2-es összesítéssel jutottak tovább. A bajor klub már eddig is csúcstartó volt, most viszont 20. alkalommal jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, így még tovább javította a rekordot. A Barcelona 18-nál tart, a Real Madrid pedig szerdán juthat be 18. alkalommal a nyolc közé, ha a párizsi 1–0-s győzelem után sikerrel veszi a madridi visszavágót a PSG ellen.

A Bayern hetedik alkalommal szerzett hét gólt BL-meccsen, ez egyetlen más klubnak sem sikerült háromnál többször, ráadásul az első klub lett, amely legalább 200 gólt (jelesül 203-at) szerzett a kieséses szakaszban.

A németek első három gólját szerző Robert Lewandowskié lett a BL-történelem leggyorsabb mesterhármasa, ami a kezdőrúgástól eltelt időt illeti. Ha a Bajnokcsapatok Európa Kupáját is hozzávesszük, akkor is mindössze egyszer született korábban mesterhármas: John Eriksson, a Djurgardens játékosa 1955. október 12-én a 22. percig lőtt három gólt a Gwardia Warszawának.

Lewandowski egyébként másodszor szerzett 11 perc leforgása alatt három gólt BL-meccsen: a Crvena zvezda elleni 6–0-s győzelemből négy góllal vette ki a részét 2019. november 26-án, az 53., a 60., a 64. és a 67. percben talált be. A lengyel támadó 12 góllal vezeti a BL-szezon góllövőlistáját (a másoik helyen az ajaxos Sébastien Haller áll 11-gyel), ennél többet (15-öt) csak a 2019/2020-as szezonben szerzett.

A meccsen duplázó Thomas Müller már 52 BL-gólnál tart, ennek felét a kieséses szakaszban szerzett, mindkét szám rekordot jelent a német játékosok között.

A bajorok negyedik gólját szerző Leroy Sané immár hat gólnál és hat gólpassznál tart, ezzel ő lett a második játékos, aki legalább hat gólt szerzett és legalább hat gólpasszt adott egy Bajnokok Ligája-szezonban, eddig ez csak Roberto Firminónak (Liverpool) sikerült a 2017/2018-as idényben (10 gól, 7 assziszt).

A Salzburg átlagéletkora a cserékkel együtt 22 év és 145 nap volt, ez pedig a BL kieséses szakaszának történetében a legfiatalabb csapat. Az osztrákok gólját szerző Maurits Kjaergaard 18 évesen és 129 naposan a legfiatalabb dán gólszerző lett a BL-ben, Christian Eriksent előzte meg, aki 19 évesen és 246 naposan talált be. Összességében ő a negyedik legfiatalabb gólszerző a Bajnokok Ligájában Bojan (17 év, 217 nap), Jude Bellingham (17 év, 289 nap) és Kylian Mbappé (17 év, 363 nap) után.


Fotó: EPA/Ronald Wittek
Forrás: m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner