Hírek / Egyéb/Archív

A CD Projekt nem árulja többé a játékait Oroszországban

Március 5. 08:30 Egyéb/Archív | Szerző: Fazekas Gábor

Sőt, Fehéroroszországban sem. Természetesen így érintett a The Witcher III és a Cyberpunk 2077 is - írja a GameStar.
 
Sajnos még mindig tart Oroszország inváziója Ukrajnában, de a kirobbant háború hatására rengeteg különböző szankció érte az agresszor országot, és a videojáték-ipar egyes szereplői sem nézték tétlenül a fejleményeket.
 
A lengyel CD Projekt például méretes adománnyal támogatott meg egy segélyszervezetet, de időközben emeltek a téten, és saját szankciókat vezettek be a támadó oldalt képviselő országokkal szemben.
 
A CD Projekt Red a Twitteren jelentette, hogy anyavállalata, a CD Projekt úgy határozott, felfüggeszti összes játékának értékesítését Oroszországban és Fehéroroszországban.
 
Ez egyaránt vonatkozik a dobozos és digitális példányokra is, illetve a kiadó által üzemeltett GOG platform is érintett a korlátozásban.
 
"A teljes CD PROJEKT Group határozottan kiáll Ukrajna népe mellett. Nem vagyunk politikai entitás, amely képes közvetlenül hatni állami ügyekre, és nem is akarunk azzá lenni, de hiszünk abban, hogy együttesen a kereskedelmi szereplőknek is megvan ez erejük, hogy világszerte változásra ösztönözzék a hétköznapi emberek szívét és tudatát." - áll a közleményben.
 
A vállalat azzal is tisztában van, hogy ez a döntés azokat az orosz és fehérorosz embereket is érinti majd, akiknek semmi közük a háborúhoz, de ezzel a lépéssel egyúttal cselekvésre akarják ösztönözni a globális közösséget is, hogy beszéljenek arról, mi zajlik Európa szívében.
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: technokrata.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner