Hírek / Kultúra

A Csernobil rendezője veszi át Denis Villeneuve helyét a Dűne spin-off sorozatban

Április 29. 09:00 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Ez eredeti tervek szerint a filmet jegyző Denis Villeneuve dirigálta volna a sorozat pilotját is, de időközben jó oka adódott a lelépésre - írja a Gamestar.
 
Denis Villeneuve tavaly látványosan demonstrálta, hogy mégis lehet sikeres filmet készíteni a Dűnéből, amivel nem csak egy filmes trilógiának ágyazott meg, de végképp bebiztosította az HBO korábban bejelentett spin-of sorozata, a Dune: The Sisterhood érkezését is.
 
Eddig úgy tűnt, hogy a Bene Gesserit Rendre koncentráló széria pilotját is maga Villeneuve rendezi majd, nemrég azonban változás történt a kapitányi poszton.
 
Az új kormányos Johan Renck, aki az HBO nagy sikerű minisorozatát, a 2019-es Csernobilt is rendezte. A hivatalos indoklás szerint Denis Villeneuve szeretne a Dűne folytatásának munkálataira koncentrálni, mi pedig nem is hibáztatjuk ezért. Ami Rencket illeti, a svéd rendező jelenleg is egy sci-fi drámán, a Spaceman of Bohemia című cseh könyv filmes feldolgozásán dolgozik, melynek főszerepét Adam Sandler vállalta magára.
 
A Dune: The Sisterhood 10 ezer évvel játszódik majd a Dűne-könyvek eseményei előtt, és a nagy hatalmú Bene Gesserit eredetére fókuszál majd. Megjelenési dátumunk egyelőre nincs, csak annyit tudni, hogy valamikor 2023-ban debütál a sorozat.
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: 24.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner