Hírek / Közélet

A duális képzéseket fejlesztő program zárult le az SZTE-n

2021. november 20. 08:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

A duális és kooperatív képzéseket fejlesztő program valósult meg uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetemen, a több mint négyéves projekt célja volt a diákok lemorzsolódásának csökkentése is - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.
 
A közlemény szerint a programra az SZTE több mint 404 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.
 
Az egyetem célja - szoros együttműködésben a gazdasági szférával - az volt, hogy a felsőoktatási képzési rendszer közelítsen a munkaerő-piaci igényekhez és gyakorlatorientáltabbá váljon. A képzésekbe bevont vállalati szakemberek támogatásával a hallgatók sikeresebben tudjanak megfelelni a munkaerő-piaci kihívásoknak - írták.
 
A projektben az egyetem hét kara vett részt. Kidolgozták tíz egyetemi szak duális és harminc kooperatív képzési programját. A mérnöki, a mezőgazdasági, a gazdaságtudomány, valamint a természettudományi és informatikai karon létrejött a duális képzési központ.
 
A program része volt a tananyagfejlesztés, valamint oktatók és vállalati szakemberek módszertani képzése is. A projekt keretében 42 vállalat kapcsolódott be a duális képzésbe, 53 cég és intézmény pedig a kooperatív képzések során fogadja a hallgatókat vállalati gyakorlatra - áll a közleményben.
 
Forrás: MTI
Kép: Wikipédia


next 5

A mi világunk

Hírek