Hírek / Sport

A Ferencváros hátrányból győzte le a Csukaricskit és máris vezeti csoportját a Konferencia-ligában

2023. szeptember 22. 06:45 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

A Ferencváros még az első félidőben megfordította hátrányát és végül 3–1-re le is győzte a szerb bajnokságban ezüstérmes Csukaricskit a Konferencia-liga csoportkörének első fordulójában rendezett mérkőzésen, így sikerrel rajtolt a sorozatban és az új vezetőedző, Dejan Sztankovics is jól mutatkozott be a Groupama Aréna közönségének.
 
Konferencia-liga, F csoport, 1. forduló:
Ferencvárosi TC-Csukaricski (szerb) 3-1 (2-1)
Groupama Aréna, 17 859 néző, v.: Guillermo Cuadra (spanyol)
gólszerzők: Varga B. (44.), Owusu (45+7.), Pesic (79.), illetve Ivanovics (26.)
sárga lap: S. Mmaee (50.), illetve Docics (19.), Ivanovics (41.), Adetunji (45+2.), Subotics (66.)
 
Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka (Sigér, 53.), S. Mmaee, Cissé, Ramírez – Makreckis, Abu Fani (Ben Romdhane, 74.) – Marquinhos, Zachariassen, Owusu (Lisztes, 74.) – Varga B. (Pesics, 67.)
 
Cukaricki: Samurovics – Stevanovics (Rogan, 88.), Subotics, Vranjes – Tosics, Nikcevics (Jankovics, a szünetben), Sissoko, Docics (Stankovics, 64.), Kovac (Miladinovics, a szünetben) – Adetunji (Cvetkovic, 78.), Ivanovics
 
A ferencvárosi szurkolók olyan élőképpel fogadták kedvenceiket, hogy zöld-fekete alapon fehér betűkkel a “FRADI” felirat volt kiolvasható a lelátón, hozzá pedig azt az üzenetet függesztették ki: “előre a kupatavaszért!” A találkozót egyperces gyászszünet előzte meg a marokkói földrengés és a líbiai áradások áldozataira emlékezve.
 
A magyar bajnok az első perctől magához ragadta a kezdeményezést, sokkal többet birtokolta a labdát, de az ellenfél stabil védekezése miatt eleinte ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Az első lehetőség szűk tíz perc elteltével bal oldali szabadrúgásból adódott, melyből Abu Fani tekert a hosszú sarokba, de a berobbanó Varga Barnabás lesen volt és zavarta a kapust, ezért érvénytelenítették a találatot.
 
A szerb rivális a Ferencváros folyamatos letámadása nyomán nem tudta huzamosabb ideig megtartani a labdát, a félpályát pedig szinte egyáltalán nem lépte át, azaz állandósult a zöld-fehérek fölénye, mígnem a vendégek első értékelhető akciója után Dibusznak kellett védenie.
 
A játékrész közepén kiszabadult a szorításból a Csukaricski, amely ezt kihasználva vezetést szerzett egy pontos lövéssel. Hátrányban ismét erőre kapott a Ferencváros, és néhány perc múlva büntetőt kapott, azonban a videobíró segítségével megváltoztatta ítéletét a játékvezető. Másodjára a szünet előtti hajrában viszont már hosszas videózás után sem vonta vissza a büntetőt, melyet Varga Barnabás váltott gólra.
 
Ezt követően még nagyobb lendülettel rohamozott a hazai csapat, amely megérdemelten fordított, mivel a teljesen beszoruló Csukaricski nem bírta ki a nyomást a hétperces hosszabbításban.
 
A térfélcserét követően sem változott a játék képe: a Ferencváros irányított, támadott, ellenfele pedig védekezésre kényszerült, még szórványos ellenakcióra sem futotta az erejéből. Az idő előrehaladtával ismét egyre nyomasztóbbá vált a magyar csapat fölénye, a szerbek kapusának több ízben is nagyot kellett védenie, hogy együttese ne kerüljön még nagyobb hátrányba. Bár a Cukaricki elvétve tudott támadni, egy ízben mégis sikerült helyzetet kialakítania, azonban Adetunji közelről nem találta el a kaput. A meccs három pontját aztán a csereként beálló Pesics döntötte el, ám utána is nagy kedvvel és lendülettel játszott az FTC, amely akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, de végül meg kellett elégednie a 3-1-es sikerrel a partvonalról végig energikusan irányító Dejan Sztankovics vezetőedző első hazai találkozóján.
 
Az F csoport másik találkozóján a Genk és a Fiorentina 2–2-t játszott, ami azt jelenti, hogy az első forduló után a Ferencváros csoportja élén áll a Konferencia-ligában.
 
Forrás és kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek