Hírek / Sport

A FIFA alelnöke szerint csak 2021-ben áll helyre a nemzetközi futballélet

2020. április 14. 10:48 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Victor Montagliani, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) alelnöke szerint 2020-ban nem igazán lehet majd nemzetközi mérkőzéseket rendezni.

 

A kanadai sportvezető hétfőn egy interjúban azt mondta, a koronavírus-járvány utóhatásai miatt nem tartja valószínűnek, hogy ebben a naptári évben válogatott összecsapásokra kerüljön sor.

"Az egészségmegőrzés mellett nem tartom valószínűnek, hogy a nemzetközi közlekedés ilyen hamar helyreáll, ráadásul a helyi futballnak kell lennie a prioritásnak" - utalt az észak-amerikai és karibi térség (CONCACAF) labdarúgó szövetségét vezető Montagliani arra, hogy a nemzeti bajnokságokat márciusban mindenhol felfüggesztették.

"A szeptemberi válogatott mérkőzések még terítéken vannak, de jelenleg nehéz elképzelni, hogy addig helyreáll a rend. Ha zöld jelzést is kapunk a folytatásra, nem hiszem, hogy egyből nézők előtt tudunk majd játszani" - nyilatkozta Montagliani. A kanadai szakember vezeti azt a munkabizottságot, amely a folytatásra vonatkozó forgatókönyveken dolgozik a FIFA-ban.

"A járvány által leginkább sújtott területeken szinte biztosan nem tér vissza minden a normál kerékvágásba 2020-ban. Jövő március reálisnak tűnik a nemzetközi újrakezdésre, addig a nemzeti bajnokságokat kell segítenünk" - tette hozzá.

A FIFA a márciusi és a júniusi nemzetközi összecsapásokat már törölte, Montagliani véleménye azonban az, hogy a szeptemberi, októberi és novemberi válogatott mérkőzésekre is hatással lehet a járvány. Ebben az időszakban Európában a Nemzetek Ligájában játszanak a csapatok, de több helyen már a közvetlen világbajnoki kvalifikáció kezdődne meg, amit a sportvezető szerint át kell majd alakítani.

A kontinentális szövetségek közül az európai és a dél-amerikai is korábban jövő nyárra halasztotta a maga kontinensviadalát, azaz az Európa-bajnokságot és a Copa Américát.

A 2022-es világbajnokságot november 21. és december 18. között rendezik Katarban.

 

Forrás: MTI

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner