Hírek / Közélet

A folyamatos migránsáradat megfékezésére hoz létre új határvédelmi szervet a kormány

2022. június 29. 06:45 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

A rendőrség keretein belül működő új határvédelmi testület felállítását kérte Pintér Sándor belügyminisztertől a kormányfő. Orbán Viktor az Országgyűlés hétfői ülésén közölte, hogy az új szervezet kizárólag a határvédelemmel fog foglalkozni, ugyanis így a katonák és a rendőrök terhelése csökkenthető – számolt be az M1 Híradó.
 
Egy németországi menekültszálláson rendezett vérengzést vasárnap este egy illegális bevándorló. A 31 éves férfi több embert megkéselt, egyet halálosan megsebesített. Alig egy hónapja pedig egy 25 éves afgán migráns fényes nappal a nyílt utcán szúrt meg egy férfit Essenben.
 
Svédországban tavaly márciusban késelt meg nyolc embert egy másik afgán bevándorló, aki még 2018-ban érkezett menekültként az országba. Pár éve pedig egy 60 éves zsidó nőt kilencszer szúrt meg Helsingborgban egy muszlim migráns a nyílt utcán. Akkor a városban a zsidó intézmények védelmét is megerősítették.
 
És ez csak néhány példa a rendszeressé váló migránstámadások közül, amelyek az elmúlt években sokkolták az embereket Nyugat-Európában.
 
Nyugat-Európában a migránsok integrációja gyakorlatilag megbukott – többségük bűnözésből él – mondta Horváth József az M1-en. A biztonságpolitikai tanácsadó szerint Németországban is súlyos a helyzet és Svédország déli részén is tehetetlen a rendőrség, ugyanis a kábítószer-kereskedelemből és prostitucióból élő illegális bevándorlókból álló bandák már nyíltan, az utcán is háborúznak egymással.
 
Szembesülnek azzal, hogy azok az álmok, amelyekkel érkeztek, hogy lesz lakás, szép autó, család, könnyű pénz, nem teljesültek, ehhez képest alantas munkát tudnak elvégezni, mert nincs szakképzettségük és nem beszélik a nyelvet. Ezeket pedig messze nem úgy fizetik meg, hogy az általuk vágyott életszínvonalat biztosítaná, és ez is egyre inkább a bűnözés felé tolja őket – fejtette ki a szakértő.
 
Közben az Európába tartó migránsútvonalakon egyre több az illegális bevándorló, többségük a könnyű megélhetés és a jólét reményében indult útnak.
 
Forrás: hirado.hu
Kép: belfoldihirek.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner