Hírek / Sport

A franciákat legyőzve vb-döntős a svéd kéziválogatott

2021. január 30. 07:45 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

Svédország jutott elsőként döntőbe az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon, miután szinte végig vezetve 32-26-ra legyőzte Franciaországot a pénteki első elődöntőben.
 
A tornára el sem utazott Nikola Karabatic és Elohim Prandi, valamint a csoportkör során megsérült Wesley Pardin mellett immár Luka Karabatic és Timothey N'Guessan is hiányzott a franciák keretéből, ugyancsak sérülés miatt.
 
A hatszoros világbajnok franciák a 14. percben vezettek először és utoljára (7-6), ám erre a svédek egy négyes gólsorozattal reagáltak. Guillaume Gille szövetségi kapitány csakhamar időt kért, ennek ellenére csapata 16-13-as hátrányban volt a szünetben, ellenfele ugyanis rendkívül hatékonyan támadott és összeszedetten védekezett.
 
A játék képe a második félidőben sem változott, a svéd válogatott öt találattal elhúzott, és ahogyan telt az idő, a góllövési kényszerben lévő franciák egyre többet hibáztak, így nem volt esélyük a felzárkózásra. Ez volt a francia csapat első veresége a tornán, a skandinávok viszont veretlenül jutottak a fináléba.
 
A svédek 2001 után kerültek ismét vb-döntőbe, a vasárnapi lesz a nyolcadik fináléjuk, eddig négyet megnyertek – legutóbb 1999-ben éppen Egyiptomban – és hármat elveszítettek.
 
A mezőny legeredményesebb játékosa a svéd balszélső Hampus Wanne volt, aki 13 lövésből 11 gólt szerzett. Csapata 86 százalékos lövési hatékonysággal zárta a meccset. A találkozó legjobbjának a kapus Andreas Palickát választották.
 
A Telekom Veszprém francia balszélsője, Kentin Mahé irányítóként kétszer talált be.
 
Forrás és kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner