Hírek / Közélet

A gyermekek védelme is része lesz a nemzeti konzultációnak

2021. június 25. 06:35 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

A gyermekek védelméről szóló törvény is része lesz a jövő héten induló nemzeti konzultációnak – jelentette be Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter megismételte: a jogszabály nem a melegekről, hanem a gyermekek védelméről szól. Orbán Viktor Brüsszelben, az uniós csúcs előtt úgy fogalmazott: a törvény arról szól, hogy a gyermek hogyan ismerkedik meg a szexualitás egyébként nehéz és bonyolult kérdéskörével, ennek eldöntése pedig kizárólag a szülő dolga – hangzott el az M1 Híradójában.

Egy hónapon belül hatályba léphet a pedofil bűnözőkkel szemben szigorúbb fellépést előíró és a gyermekek védelméről szóló törvénymódosítás Magyarországon.

A jogszabály egyik paragrafusa arról szól, hogy tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.

A kormánnyal szemben kritikus szervezetek azonnal támadták a jogszabályt. Majd külföldről is többen igyekeztek beleszólni a hazai törvényalkotásba. Tizennégy uniós ország nyilatkozatban szólította fel az Európia Bizottságot, hogy kezdeményezzen jogi lépéseket Magyarországgal szemben.

„Mindig jobb előbb elolvasni valamit, és csak azután reagálni arra, ez a helyes sorrend” – válaszolta Orbán Viktor a törvény nemzetközi visszhangjára vonatkozó újságírói kérdésre Brüsszelben az unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója előtt.

A miniszterelnök közölte azt is, hogy kollégáinak is szívesen elmondja, hogy szó sincs semmilyen törvényről, ami a homoszexualitásra vonatkozna.

"Ez a törvény nem erről szól. Ez a törvény a gyermeknek a neveléséről szól, bármilyen szexuális tartalmú neveléséről. Arról szól, hogy az, hogy a gyermek hogyan és miképpen ismerkedik meg a szexualitás egyébként nehéz és bonyolult kérdéskörével, ennek az eldöntése kizárólag a szülőnek a dolga, az államnak pedig az a dolga, hogy megteremtse a feltételeit annak, hogy a szülők ezeket a jogaikat valóban gyakorolni tudják. Ez egy gyermek- és szülővédelmi törvény."

„Mélyen sértő a Nyugat részéről, hogy a magyar kormány ne biztosítana egyenlő méltóságot az eltérő szexuális orientációjú embereknek” – erről beszélt Gulyás Gergely a Kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter példának a regisztrált élettársi kapcsolatról szóló törvényt hozta fel, amely lehetővé teszi az azonos nemű pároknak is az együttélés lehetőségét. A tárcavezető azt is mondta, a kormány minden országnak, amely a jogszabályt elítélő nyilatkozatot aláírta, válaszlevelet küldött, és ebben felszólította az érintett államokat, hogy a jövőben tartózkodjanak Magyarország alaptalan rágalmazásától.

„Magyarország visszautasítja ezeket a támadásokat, a magyar törvény semmifél diszkriminációt nem jelent. Összhangban van az uniós joggal, és az Európai Unió Alapjogi Chartájának szabályozásán alapul, a törvény védi a gyermekeket, és garantálja a szülők jogait, a felnőttekre nem vonatkozik. Az egyes uniós tagállamok által aláírt nyilatkozat tévesen idézi a törvénymódosítást, kihagyja a szöveg lényegi részeit.”


Bejelentette: a kormány szerdai ülésén – látva a nemzetközi vitákat – arról is döntött, hogy a gyermekek védelméről szóló törvény is része lesz a jövő héten kezdődő nemzeti konzultációnak.

 


Forrás: M1, hirado.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner