Hírek / Sport

A győzelem is benne volt: a magyar válogatott kiváló meccsen játszott 1-1-es döntetlent Németországgal

Június 11. 22:43 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A Nemzetek Ligája A-divíziójának 3. csoportjában a magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 1-1-es döntetlent játszott Németországgal. Féltávnál a második helyen áll a kvartettben nemzeti csapatunk.
 
Nagyon jól kezdte a mérkőzés a magyar válogatott, amely már a 6. percben megszerezte a vezetést: egy szép jobboldali támadás után Fiola Attila adta be szépen a labdát, Sallai fejesét még kivédte Neuer, de Nagy Zsolt közeli bombájával szemben már tehetetlen volt.
 
Hamar jött az egyenlítés: Jonas Hofmann kapott remek labdát, amivel egyedül törhetett kapura, miután Orbán és Szalai Attila egy kicsit egymásra várt, ráadásul Gulácsi Péter is elkésett a kiindulással, így a középpályásnak az üres kapuba kellett helyeznie a labdát.
 
A gólok után sem vettek vissza a csapatok, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de a magyar válogatott lehetőségeiben több volt a veszély. A 44. percben Fiola került nagy helyzetbe, az ötös sarkáról kapásból ellőtte a Sallai által megcsúsztatott labdát, Neuernek hatalmasat kellett védenie, hogy megkímélje kapuját a góltól.
 
A szünetig kifejezetten jól játszott Marco Rossi csapata, a nagyon erős németek ellen.
 
Fordulás után a vendéget átvették a játék irányítását, komoly nyomás alatt volt a magyar kapu, de nagyobb helyzet nem alakult ki Gulácsi kapuja előtt. A Rossi-csapatnak a védekezésen felül a támadások építésére nem maradt ereje.
 
A 73. percben ordító helyzetet hagyott ki a Nationalelf, miután a gólszerző Hofmann szemben Gulácsival inkább Wernert akarta előzékenyen kiszolgálni, de Orbán óriásit mentett, azzal, hogy szögletre piszkálta a labdát.
 
Ettől kicsit felébredt a válogatott és előbb Sallai, majd a csereként beállt Ádám és Gazdag is kecsegtető helyzetbe került, de a vendégek kapusa mindannyiszor magabiztos volt.
 
A végén látszott, hogy a németeknek két döntetlen után nagy szüksége van a győzelemre, ezért újra sebességet váltottak, de hátul Orbánék állták a sarat, maradt az 1-1-es, igazságos döntetlen.
 
 
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Forrás: m4sport.hu
 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner