Hírek / Közélet

A hazai halak fogyasztására hívja fel a figyelmet az agrárkamara

2022. november 22. 16:27 Közélet | Szerző: Török Mónika

A halászati ágazat már készül a karácsonyi szezonra, idén is kiváló minőségben, nagy választékban lehet majd friss halhoz jutni - hívta fel a figyelmet keddi közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet. A hazai haltermelés csaknem 40 százaléka ilyenkor kerül az asztalra. A magyarországi tógazdasági haltermelés volumene tavaly 21 184 tonna volt, ennek több mint 80 százaléka három régióban: Észak-Alföldön, Dél-Dunántúlon és Dél-Alföldön koncentrálódott. Gazdaságilag a legfontosabb hazai halfaj továbbra is a ponty, amely a tógazdasági étkezési célú halhústermelésből több mint 83 százalékkal részesedett 2021-ben.

Kép forrása: http://hecsmsz.hu/.


next 5

A mi világunk

Hírek