Hírek / Közélet

A járvány ellenére indul a nyári idény a spanyoloknál

2021. március 16. 06:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Németország mától engedélyez néhány olyan külföldi régiót, ahonnan hazatérve nem kell karanténba vonulni. Köztük van a spanyol Palma de Mallorca is, a németek egyik közkedvelt utazási célpontja. Berlin ennek ellenére nem biztat senkit az utazásokra. A franciák is Spanyolországot választják bulihelynek, otthon ugyanis sokkal szigorúbbak a korlátozások. Ennek csak a vendéglátósok örülnek, mások tartanak a járvány ismételt fellendülésétől – hangzott el az M1 Híradójában.
 
Még csak húsz fok van, de a valenciaiaknak ez elég ahhoz, hogy napozással, egy kis fürdéssel és persze szörfözéssel megkezdjék a nyári idényt. Természetesen még csak a régióból jöhetnek vagy a negatív PCR-teszttel rendelkező külföldi turisták utazhatnak ide, az ország nagyobb részében ugyanis szigorú korlátozások vannak érvényben.
 
Közeleg a húsvét, az emberek utazni szeretnének. Palma de Mallorca strandjain pedig már igazi szezon van, a homokos partokat ellepték a turisták.
 
Ennek viszont Németország egy cseppet sem örül.
 
Egy napja csak, hogy Berlin törölt néhány spanyol és portugál tartományt a kockázati területek listájáról, vagyis az onnan hazautazók mentesülnek a karantén kötelezettség alól, és az utazási irodák máris kibővítették kínálataikat ezekre a területekre. A kormány azonban továbbra is mindenkit óva int a külföldi kirándulásoktól.
 
„A kormány hozzáállása nem változott: az utazási korlátozás eltörlése egyben nem jelent meghívást az utazásra” – mondta a német külügyi szóvivő, Maria Adebahr.
 
Palma de Mallorca a németek egyik legnépszerűbb külföldi turisztikai célpontja, de a spanyol sziget sok látogatót vonz Nagy-Britanniából is. Igaz, mindenkinek fel kell mutatnia egy negatív vírustesztet, de ez nem zavarja őket. Az első német járatok már meg is érkeztek Mallorcára. És amíg a külföldi turisták szabadon mozoghatnak az országban, a spanyolok húsvétkor sem utazhatnak majd más régiókba.
 
Madrid is tele van külföldiekkel, főleg franciákkal. A fiatalok azért választják a spanyol fővárost bulihelynek, mert ott sokkal enyhébbek a korlátozások. A madridi régióban a múzeumok, mozik, színházak, éttermek és bárok este tízig, a kijárási tilalom kezdetéig maradhatnak nyitva, míg Franciaországban már hatkor bezárnak. A turistáknak a vendéglátósok örülnek a leginkább.
 
A nyitás támogatóit azonban óvatosságra kellene intse a szomszédos Portugália példája. Az ország most kezd fellélegezni az év eleji, katasztrofális járványhelyzet után. Januárban az egészségügyi rendszer gyakorlatilag összeomlott, miután a kormány a karácsonyi időszakra feloldotta a korlátozások nagy részét.
 
Forrás: hirado.hu
Kép: pixabay.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner