Hírek / Közélet

A jövő héttől három tram-train szerelvény jár Vásárhelyen

2021. szeptember 10. 11:55 Közélet | Szerző: Megyeri József

Hétfőtől a harmadik tram-train is megkezdi a próbaüzemet Hódmezővásárhelyen, így egyszerre három szerelvénnyel is találkozhatunk az utakon. Biber Anett, MÁV-szóvivő pénteken sajtótájékoztatón elmondta, kiemelt figyelem szükséges a forgalomban résztvevőktől, ugyanis a villamosvasút vezetőinek visszajelzései szerint hatalmas a bizonytalanság a közlekedők részéről. Hozzátette, november és karácsony között hat szerelvénnyel és egy ideiglenes menetrenddel megindulhat az utasforgalom Vásárhely és Szeged között.

„Folyamatosan készülnek ezek a járművek. Három vesz részt itt a tartampróbákon, de öt van már Magyarországon. A hatodik is elkészült és a napokban indul Spanyolországból hazánkba. Daruval fogják leemelni és a szentesi motorgarázsban összeszerelni a kollégáimmal ezt a szerelvényt, ugyanúgy, mint az eddigieket” – ismertette Biber Anett.

Mivel a jövő héttől három tram-train közlekedik Hódmezővásárhelyen, mindenkitől fokozott óvatosságot kér a rendőrség – tájékoztatott Bánfi Balázs címzetes rendőr alezredes. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának megbízott vezetője felhívta a figyelmet: a gyalogosoknak a gyalogátkelő-helyeken elsőbbségük van a vasútvillamossal szemben, azonban a jármű tömege és fékútja miatt meggondolatlanul senki ne lépjen az úttestre. Az autósok pedig - például a körforgalmaknál – ne vezessenek rutinból.

„A körforgalmak helyes alkalmazására hívnám fel a figyelmet. Mint ismert, annak van elsőbbsége, aki már a körforgalomban közlekedik, viszont a villamos érkezése esetén hiába közlekednek bent a körforgalomban, elsőbbséget kell adniuk a körforgalmat keresztező villamos részére” – fejtette ki Bánfi Balázs.


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner