Hírek / Sport

A kéziválogatott tizenöt góllal nyerte a litvániai Eb-selejtezőt

2023. április 28. 07:30 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

Valamennyi újonc betalált a már biztos Eb-résztvevő magyar együttesben, Imre Bence kilenc góllal kezdte válogatott karrierjét.
 
A férfi kézilabda-válogatott nyugodtan készülhetett a litvánok elleni Eb-selejtezőre, az őszi négy győzelmét követően már nemcsak biztos résztvevője a jövő évi kontinensviadalnak, de elsősége is biztosított a 6. selejtezőcsoportban.
 
Chema Rodríguez együttese Krakovszki pazar cunder-góljával szerzett vezetést, majd hamar kétgólos előnybe került, de ennél nagyobb különbségű vezetést az első tíz percben nem sikerült kiharcolnia. Rosta Miklós az első tíz perc végén már három gólnál járt, de a 12. percben így is 9-9 volt az állás.
 
A 15. percben Imre Bence hetesből megszerezte első gólját a válogatottban és talán ez volt a jel, ráadásul a védekezésünk is alaposan feljavult, így Krakovszki negyedik találatával már hárommal vezetett a magyar együttes.
 
A 20. percben egy másik újonc, a keret legfiatalabb játékosa, Molnár Robin is betalált, így már öttel ment a magyar együttes (16-11), majd Andó hétméterest védett. Az utolsó fél percben a magyar együttes emberhátrányban vezette támadását és egy újabb újonc, Ónodi-Jánoskuti Máté is betalált. Sajnos a litvánok pár másodperc alatt ugyan még tudtak egy gólt szerezni, de az első félidő így is nyolcgólos magyar vezetéssel zárult (14-22).
 
Litván góllal indult a második harminc perc, de sokáig nem örülhettek a hazaiak, hiszen a negyedik percben már tíz gól volt a magyar csapat előnye. A kapuban Nagy Martin is debütált, Rosta és Krakovszki pedig ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta.
 
A folytatásban visszaesett kicsit a mieink koncentrációja, fel is jött az ellenfél hét gólra, de Imre Bence első akciógóljaival hamar tíz volt közte. A 49. percben a negyedik újonc mezőnyjátékos, Szrnka Levente is megszerezte első gólját, ekkor már 13 volt a különbség a javunkra.
 
Az utolsó percek csak arról voltak hivatottak dönteni, mekkora különbséggel nyer a fiatal magyar válogatott az egyébként roppant sportszerű és lelkes litvánok ellen. A magyar csapat legeredményesebb játékosai Rosta Miklós és Imre Bence voltak 9-9 góllal.
 
Eredmény, 5. forduló, 6. csoport:
Litvánia-Magyarország 31-46 (14-22)
a magyar gólszerzők: Rosta, Imre 9-9, Krakovszki Zs. 5, Hanusz, Krakovszki B. 4-4, Ligetvári, Szűcs 3-3, Ónodi-Jánoskúti, Szrnka, Molnár R., Szita 2-2, Fazekas 1
lövések/gólok: 54/31, illetve 57/46
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 4/4
kiállítások: 12, illetve 8 perc
 
A találkozó után a meccs emberének választott Rosta Miklós adott villáminterjút az M4 Sportnak. “Nem az a lényeg mennyi gólt szereztünk, hanem egy küzdős hajtós meccsen jól játszottunk. Az elején a litvánok is tartották velünk a tempót, akkor szoros volt az eredmény, de utána tudtunk váltani és eredményesen jól játszottunk” – mondta annak kapcsán, hogy a válogatott legutóbb 20056-ben dobott 46 gólt, akkor a ciprusiak ellen sikerült ennyit szerezni.
 
Rosta kiemelte, sok gólt kaptunk, a védekezésen még lenne mit javítani, ezen fognak még dolgozni, de a támadásaik kifejezetten jól voltak. “Mindenki aki itt volt, a játéktudása legjavát adta és küzdöttünk ahogy tudtunk. Az volt a kulcs és azt kérte a kapitány is, hogy küzdjük végig a meccset, hajtsunk és a szívünkkel játszunk“.
 
Elmondta, a litvánoknak van egy-két jó játékosuk, de nem lebecsülve őket ilyen fiatal együttessel is jobb csapat vagyunk. “Nem tudnék kiemelni senkit, mindenki jól játszott. Úgy gondolom, nagyon hasonló keret lesz Georgia ellen is és más nem lehet a cél, mint ugyanilyen magabiztosan játszani és nyerni“.
 
Forrás és kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek