Hírek / Egyéb/Archív

A kijevi tüntetések is felbukkannak az új Star Trek sorozatban

Május 9. 07:45 Egyéb/Archív | Szerző: Fazekas Gábor

A Kijev főterén lezajló események felvételét használták a Star Trek: Strange New Worlds első részében - írja a GameStar.
 
Előfordul néha, hogy híradók videojátékok jeleneteit vágják be, mint valódi háborús konfliktusok felvételeit, vagy most, amikor az álhírek megállíthatatlanul terjednek és a propagandagépezetek szándékosan hazudnak a hangulatkeltés érdekében, valaki azzal akarja félrevezetni a nem elég körültekintő internetezőket, hogy egy-egy videót egy másik eseményhez társít, de az igazán ritka, hogy  sorozatokban követnek el hasonló hibát.
 
Az - egyébként állítólag remek - Star Trek: Strange New Worlds sorozat első részében a 2014-es Majdan téri, több mint 100 halálos áldozattal járó zavargások felvételét használták fel, hogy megmutassák, milyen a helyzet a Kiley 279 nevű, idegen bolygón.
 
Miután az Enterprise legénysége leszáll, egy kültéri kijelzőn a helyi híradó mutatja a felkeléseket és tüntetéseket, de amit valójában látunk, azok a kijevi téren zajló 2013-2014-es események felvételei. A konfliktus éveken át húzódott, és a jelenleg zajló háború fényében még inkább kínos, hogy a készítők nem voltak elég körültekintőek. Az sem segít, hogy a tüntetőket árulóknak mutatják be.
 
Később egyébként a Capitolium 2021 januári ostromának felvételei is láthatók, de ezeket szándékosan tették bele - a sorozat szerint részben ezek vezettek a Föld harmadik világháborújához. Alapvetően nem baj, ha valódi konfliktusok felvételeit mutatják, amennyiben azokat jól, ízlésesen tudják a történetbe beleszőni, itt azonban egész egyszerűen egy még viszonylag friss helyzetet mutattak be úgy, mintha az a Star Trek világában, az univerzum egy távoli helyszínén történt volna.


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner