Hírek / Kultúra

A kovászos kenyér titkaival ismerkedhetünk meg Vásárhelyen

2021. augusztus 15. 12:36 Kultúra | Szerző: Megyeri József

Utolsó állomásához érkezik augusztus 21-én, szombaton 15 órától a Nyári Konyha gasztro-workshop sorozat Hódmezővásárhelyen. Ez alkalommal a kovászos kenyér titkaival ismerkedhetnek meg a résztvevők a Tájházban. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Terendi Viktória néprajzkutató a Rádió7-nek elmondta, ezt a témát már tavaly is nagy érdeklődés övezte, ezért kerül ismét a középpontba.  

„A kenyérkészítés hagyományai itt Hódmezővásárhelyen is a legfontosabb tudnivalók közé tartoztak. Addig férjhez sem adtak egy lányt, amíg nem tudott jó kenyeret sütni, hiszen ez volt az egyik legfontosabb élelmiszer. Ennek a technológiája a kovászolásra épült, ugyanis a kelesztett kenyereknek nagyon hosszú időn keresztül nem az élesztő adta a levegőtartalmat” – tudtuk meg a néprajzkutatótól.

Fotó: Illusztráció


next 5

A mi világunk

Hírek