Hírek / Kultúra

A lehető legautentikusabb tálalást akarják adni a Ghost of Tsushima filmnek

2023. március 29. 07:00 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Chad Stahelski egy új interjúban arról beszélt, hogyan közelítik meg az adaptációt - írja a GameStar.
 
Azt már eddig sem titkolta Chad Stahelski (John Wick filmek) rendező, hogy a lehető legautentikusabb tálalást akarják adni a Ghost of Tsushima filmváltozatának, a Sucker Punch különleges szamurájos játéka ugyanis a korábbi tervek alapján japán színészekkel, japán nyelven készülhet el, amit maga a Sony Interactive Entertainment és az adaptációkat összefogló PlayStation Productions is támogatott.
 
Stahelski korábban elmondta, hogy Akira Kurosawa egyike volt annak az öt embernek, aki a legnagyobb hatást gyakorolta rá egész életében, ezzel a filmmel pedig előtte is tisztelegni szeretne, ami már csak azért is könnyen megoldható, mivel maga a videojáték is Kurosawa munkásságából inspirálódott, még egy külön fekete-fehér mód is készült hozzá a mester filmjeire hajazva. 
 
A rendező most a John Wick: 4. felvonás egyik exkluzív vetítése után tartott egy kérdezz-feleleket, amely során szóba került a Ghost of Tsushima film. Tisztában van vele, mennyire fontos a játék látványvilága, és szeretné megtalálni a módját annak, hogy ezt a filmjébe is átörökítse.
 
"Minden John Wick esetében megpróbáljuk egy kicsit nagyobbra építeni a világot a karakterekkel, a díszletekkel és a világítással. Amit az elmúlt néhány évben tanultunk a színezéssel [a forgatás végén] és azzal, amit az új technológiákkal és az új Alexa kamerákkal megtehetünk, az remélhetőleg lehetővé teszi, hogy az operatőri munkát olyan szintre emeljük, amit a Ghost [of Tsushima film] megérdemel."
 
Stahelski elárulta, hogy azt sem zárja ki, hogy a Ghost of Tsushima film a Kurosawa módot alapul véve fekete-fehér legyen, ez mindenképpen egy megbeszélés tárgyát fogja képezni. Persze ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy az egész mozikba kerülő alkotás fekete-fehér lesz, simán lehet az is, hogy csak egyes jeleneteket csinálnak meg így, vagy hogy csak a lemezes kiadásokon kap helyet egy ilyen vágás.
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: Variety


next 5

A mi világunk

Hírek