Hírek / Sport

A Liu-testvérek bejelentették, a magyar válogatottat elhagyó felfedezőjükkel folytatják felkészülésüket

2022. augusztus 9. 06:45 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Július közepén a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség közleményt adott ki, hogy tíz év után távozik a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott vezetőedzői posztjáról Csang Csing Lina. Hétfőn a sportág két legeredményesebb alakja, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang Instagram-oldalán osztotta meg döntését, hogy az őket egykor felfedező edzővel együtt folytatják felkészülésüket.

Július 12-én jelent meg a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség közleménye, hogy Csang Csing Lina nem marad a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott vezetőedzői posztján, tíz év után visszatér hazájába, Kínába.

A szövetség megírta, hogy a magyar csapat új szakmai vezetője az elmúlt időszakban csapatvezetőként és edzőként dolgozó Bánhidi Ákos lesz. Az edzői stáb tagja marad Jae Szu Csun dél-koreai szakember, a női csapat irányítását pedig a brit Nicholas Gooch veszi át.

Azóta közel egy hónap telt el, az olimpiai bajnok Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor követve a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottól távozó kínai edzőjüket, Kínában készül az új idényre.

“15 év közös munka, sok kihívás, sok nehézség, de még több felejthetetlen pillanat és siker.
Lina a sport mellett az életre is nevelt minket, amiért a legnagyobb szeretettel és feltétel nélküli bizalommal állunk hozzá.
Az eddig közösen felépített utat szeretnénk folytatni ezért úgy döntöttünk az idei felkészülést is együtt kezdjük el.
Most egy darabig távol leszünk, de természetesen mindenhol aktívak maradunk és hamarosan találkozhattok velünk!”

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liu Shaolin (@shaolinliu)

 


Forrás: m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek