Hírek / Sport

A magyar női labdarúgó-válogatott hatgólos vb-selejtezőn verte az ukránokat

2021. december 1. 07:15 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

A magyar női labdarúgó-válogatott 4–2-re legyőzte Ukrajna legjobbjait a világbajnoki selejtezősorozatban.
 
A magyar csapat már a harmadik percben előnyben volt: Vágó Fanny egy óriási védelmi hibát kihasználva közvetlen közelről szerezte meg a vezetést. A 30 esztendős gólrekorder a 11. percben parádés szabadrúgással módosította 2–0-ra az állást, a harmincadik percben pedig Zeller Dóra ünnepelhetett. A magyar válogatott már a félidőre lerendezte a találkozót – noha Ukrajna a 71. percben és a 82. percben is eredményes volt, Magyarország a hajrában egy megpattanó lövéssel kialakította a 4–2-es végeredményt.
 
A kétgólos Vágó Fanni a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, a szabadrúgásból szerzett gyönyörű találata begyakorolt figura volt, és a második ukrán gól után megijedt kicsit, de a magyar csapat továbbra is hitt magában, magabiztosan és agresszíven játszott, a végén pedig a szerencse is melléjük állt.
 
Margret Kratz szövetségi kapitány szerint az első 20-30 percben kiválóan játszott a csapat egy olyan ellenféllel szemben, amelyik 11 hellyel előrébb áll a világranglistán. „Bátrak voltunk és frissek, nagy lépést tettünk a harmadik kalap felé ezzel a győzelemmel. A második félidőben voltak gyenge pillanataink, de tegyük hozzá, hogy kétszer is sérülés miatt kellett cserélnem.”
 
A magyar együttes szeptember közepén hazai pályán Skóciától 2–0-ra, majd Spanyolországtól 7–0-ra kapott ki, aztán októberben Glasgow-ban 2–1-re maradt alul a skótokkal szemben, illetve 7–1-re nyert Tórshavnban a Feröer-szigetek vendégeként. A magyar csapat legközelebb április 8-án a Feröer-szigetek válogatottját fogadja.
 
Női világbajnoki selejtező, 5. forduló, B csoport
Magyarország–Ukrajna 4–2 (3–0)
gólszerzők: Vágó (4., 11.), Zeller (30.), Németh (87.), illetve Apanascsenko (71.), Himics (82.)
 
A csoport másik keddi mérkőzésén:
Spanyolország-Skócia 8-0 (3-0)
 
Az állás:
1. Spanyolország 15 pont/5 mérkőzés
2. Skócia 10/5
3. Magyarország 6/5
4. Ukrajna 4/4
5. Feröer-szigetek 0/5
 
A csoportból az első jut ki a vb-re, a második helyezett a pótselejtezőben folytatja szereplését.
 
Forrás és kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner