Hírek / Kultúra

A Metallica is reagált a Stranger Things gitáros jelenetére

2022. július 7. 06:45 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

A zenekar tagjai elismerően nyilatkoztak Joseph Quinn teljesítményéről, aki gyakorlatilag eljátszotta a Master of Puppetset a végjátékban - írja a GameStar.
 
Hatalmas sikert aratott a Stranger Things teljes 4. évada, aminek köszönhetően nemcsak a legújabb részek, hanem a sorozat korábbi évadai is kiemelkedő nézettségi számokat produkáltak. Az év egyik legjobb visszatérő sorozata látványos fináléval fejeződött be, de persze még érkezni fog a történetet lezáró 5. szezon is.
 
A Stranger Things dupla szezonzárójában felcsendült a Metallica Master of Puppets című klasszikus száma, ami a kapcsolódó jelenetnek köszönhetően lehet, hogy újból annyira felkapottá válik a streaming platformokon, mint Kate Bush Running Up That Hillje.
A sorozat évadzárójában a csapat egy komplex tervet dolgoz ki, hogy legyőzzék Vecnát. Ennek egyik része, hogy Eddie Munson egy komoly gitárszólóval vonja magára a demobat szörnyek figyelmét, míg a többiek teszik a dolgukat. A jelenet különlegessége, hogy az Eddiet alakító színész, Joseph Quinn ténylegesen játszik a gitáron, ugyanis megtanulta a Master of Puppets riffjeit is. A snittben nem az élő produkció hallható, viszont Quinn játszott a zene mellett, hogy igazán hiteles és meggyőző legyen.
 
Quinn egy interjúban visszaemlékezett, hogy a sorozat showrunnerei, Matt és Ross Duffer a 4. évad 1. felvonás forgatásának idején kérdezték, hogy tud-e gitározni, majd mikor igennel válaszolt, a készítők nem részletezték a feladatot. A színész megkapta az utolsó részek forgatókönyvét, és akkor jött rá, hogy bizony itt az ideje gyakorolni.
 
A jelenet és Quinn része is annyira jól sikerült, hogy még a Metallica tagjai is felfigyeltek rá. A zenekar már korábban is kapcsolatban állt a készítőkkel a második évadban megszólaló The Four Horsemen licencjogiat illetően, de a bandatagok azóta is rajongókként követik a sorozatot. A Metallica egy Instagram bejegyzésben emelte ki Quinn teljesítményét, és a tagok nagyon örültek, hogy a daluk egy ilyen fontos jelenetben kapott helyet.
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: Twitter


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner