Hírek / Sport

A negyedik helyezettek is érmet kapnak a férfi kézilabda Eb-n

2021. november 25. 06:40 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A kilenc centiméter átmérőjű, egyenként 400 grammos érmek réz és cink ötvözetből készülnek.

Rendhagyó módon a dobogósok mellett a negyedik helyezett csapat tagjai is érmet kapnak a jövő januári, magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság végén. A szlovák szervezők a kontinenstorna kezdete előtt ötven nappal, szerdán mutatták be az érmeket. Mindegyik kilenc centiméter átmérőjű, egyenként 400 grammos, réz és cink ötvözetből készült a világ legrégebbi – közel 700 éves -, ma is működő pénzverdéjében, Körmöcbányán (Kremnica), egy reklámügynökség tervei alapján.

A hagyományos arany-, ezüst- és bronzérmek mellett emlékérmek is készültek, amelyeket a negyedik helyezett csapat tagjai kapják majd.

A 24 csapatos Európa-bajnokságon január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik az új budapesti multifunkcionális arénában. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe. Az új népligeti csarnok az egyik középdöntő-csoportnak, majd az elődöntőknek, a döntőnek és a helyosztóknak is otthont ad.


Fotó: MKSZ
Forrás: m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner