Hírek / Közélet

A Netflix ismét felvásárolt egy játékfejlesztő csapatot

2022. november 3. 07:45 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

A streamingóriás egyre nagyobb lépéseket tesz a játékipar meghódítása felé vezető úton, de a mostani felvásárlásukkal kapcsolatban van egy apró bökkenő - írja a GameStar.
 
A Netflix egyre inkább szereti a játékpiacot, és bár egyelőre csak a mobileszközeinket próbálja benépesíteni prémium kategóriás videojátékokkal, ez nem sokáig fog így maradni. A cég kimondottan szeretné megvetni a lábát mindenhol, és ebben a Spry Fox is segítségükre lesz.
 
A Cozy Grove és a Triple Town fejlesztői nagyon ügyesek abban, hogy szívmelengető, kellemes élményeket hozzanak képernyőinkre, és ezt hamarosan a Netflix lobogója alatt folytathatják majd.
 
A felvásárlásban csak egy apró bökkenő van: a Spry Fox egy évvel ezelőtt leszerződött az Epic Gamesszel, akik elvileg segítenek a csapatnak egy "erőszakmentes, perzisztens MMO-élmény felépítésében" amit arra terveznek, hogy "csökkentse az emberi magányt a világban".
 
A Spry Fox a hivatalos blogposztjában egyébként megerősítette, hogy az MMO fejlesztése továbbra is zavartalanul zajlik, de hogy azt az Epic adja majd-e ki vagy a Netflix, arról semmi hír. Annyit ígértek egyelőre, hogy a már megjelent játékaik továbbra is elérhetőek lesznek a jelenlegi platformokon.
 
Ami a Netflixet illeti, ők most csak boldogan számolgatják a stúdióikat. Ugyan az augusztusi jelentéseik szerint az előfizetőik kevesebb mint 1 százaléka pörgeti napi szinten a játékaikat, de a Spry Fox laza, kényelmes és szerethető alkotásai hamar változtathatnak majd ezen.
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: steampowered.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner