Hírek / Közélet

Címkék

#oktatás #belföld

A szakképzés kulcsszerepet játszik a versenyképesség megszerzésében

Szeptember 1. 08:15 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Egyre több tanuló vesz részt a szakképzésben, ami ma már versenyképes végzettséget, karrier lehetőséget biztosít a fiatalok számára – mondta Szolnokon, a városi tanévnyitón Pölöskei Gáborné, a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár. A kormány támogatásának köszönhetően országszerte számos óvoda és iskola újult meg a nyáron, hangzott el az M1 Híradójában.
 
Egyre több tanuló vesz részt a szakképzésben, ami ma már versenyképes végzettséget, karrier lehetőséget biztosít a fiatalok számára – erről beszélt szerdán Szolnokon a városi tanévnyitón Pölöskei Gáborné, a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár. A kormány támogatásának köszönhetően országszerte számos óvoda és iskola újult meg a nyáron.
 
„A szakképzés kulcsszerepet játszik abban, hogy a tanulók a fiatalok számára versenyképes végzettséget adjunk. A gazdaság által elvárt tudás megszerzését adjuk át. Valóban karierről beszélünk. A szakképzés ezzel az átalakítással és együttműködéssel tényleges karriert nyújt mind a belépő felnőtteknek, karrierlehetőséget a fiatalok számára“ – mondta Szolnokon Pölöskei Gáborné.
 
Izgatottan vették birtokba az óvodások az új csoportszobát Nyíradonyban. A görögkatolikus óvoda új épületszárnnyal bővült. Az intézménybe járó gyerekek műsorral is készültek az átadóra, de nem az egyetlen felújított intézmény az országban. A kormány támogatásával tizenhat helyszínen zajlik, vagy fejeződött be a görögkatolikus óvodák felújítása, bővítése.
 
Szerte az országban terjeszteni kell a keresztény hitet, terjeszteni kell azt az értéket, amellyel gyermekeinket hogyha neveljük, amelyen keresztül gyermekeinket neveljük, akkor a világnak mindenféle őrületének, amelyek most bombázzák szülőket, gyermekeket egyaránt ellen fognak tudni állni – emelte ki az eseményen Soltész Miklós, az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.
 
A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és kollégium újabb két tagintézménnyel bővült, köztük a hódmezővásárhelyi honvéd középiskola és kollégiummal. Az idei tanévet a honvédelmi miniszter nyitotta meg.
 
Tudjuk, ha Magyarország békéjéről van szó akkor kell egy iskola ahol a hon védelmének alapjaira tanítjuk a fiataljainkat, az országot ugyanis senki nem fogja megvédeni helyettünk. Ez a mi dolgunk, frőleg most amikor két komoly veszély is fenyegeti. A háború és a migrációs válság – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A tárcavezető hozzátette: Országunk megvédéséhez modern eszközök, jól kiképzett fiatalok mellett helyes erkölcsi alapállásra és a hazafias szemléletre is szükség van. Hódmezővásárhelyen negyvenhárom kadét tanul majd.
 
A vadonatúj, tizenhat tantermes általános iskolával ismerkedtek szerdán Biatorbágyon a gyerekek. A Magyar- Angol két tanítási nyelvű intézményben is csütörtökön indul az első tanév. A gyermek a legnagyobb áldás erőforrás és kincs – erről beszélt Menczer Tamás a tanévnyitó ünnepségen.
 
A kormánynak négy vállalása és négy célja van: ebben a jelenlegi nehéz helyzetben nevezetesen a családok védelme a munkahelyek védelme a nyugdíjasok védelme és a rezsicsökkentés védelme. – hangsúlyozta az államtitkár, aki beszélt a fél éve tartó háború fenyegetéséről is. Kiemelte: a kormány mindent megtesz azért hogy az oktatási év a megszokott mederben folyjon.
 
Fokozott szolgálattal készül a tanévkezdésre a Polgárőrség. Idén is kiemelt figyelmet fordítanak az iskolák és óvodák környékén a gyermekek biztonságára.
 
„A polgárőrök a közlekedés biztonság a balesetmegelőzés jegyében a gyermek balesetek megelőzése érdekében az iskolák környékén az oda vezető utak mentén próbálják biztosítani a gyermekek balesetmentes iskolába jutását” – mondta Szabó Zoltán, az Országos Polgárőr Szövetség szakmai elnökhelyettese.
 
Az iskolakezdés miatt szerte az országban forgalomnövekedésre kell számítani, különösen a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban. A Magyar Közút arra figyelmeztet, hogy érdemes mindenkinek időben elindulni és még figyelmesebben vezetni.
 
Forrás: hirado.hu
Kép: bmkik.hu

Címkék

#oktatás #belföld


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner