Hírek / Sport

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia bázisiskolája lett az ÁFG

Szeptember 16. 08:00 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

A kisteleki középiskolában jelenleg huszonkét akadémista tanul, a cél, hogy pár éven belül ide járjon az összes, a szegedi akadémián focizó középiskolás kollégista diák
 
Létrejött az együttműködés a Szeged – Csanád Grosics Labdarúgó Akadémiával, és ennek köszönhetően 22 labdarúgó akadémista kezdte meg a tanulmányait az Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Technikum gimnáziumi osztályaiban szeptembertől.
 
A Grosics Akadémia szegedi kollégiumában lakó fiatalokat minden reggel külön busz hozza Kistelekre, és viszi őket vissza a tanítás után Szegedre, ahol a labdarúgó edzéseket tartják. A diákok minden évfolyamban képviseltetik magukat, és gyorsan felvették az iskola ritmusát, annak ellenére, hogy különböző iskolákból, különböző előképzettséggel érkeztek. Vannak, akik már az előrehozott érettségire készülnek – tudtuk meg Tóth Gabriellától, az iskola igazgatójától.
 
A sportolók külön menüt, úgynevezett sportolói menüt kapnak, de egyébként az iskolai életben ugyanazt kell teljesíteniük, mint az iskolába járó többi tanulóknak.
 
Tóth Gabriella azt is elmondta, hogy jelenleg még vannak olyan diákok, akik Szegeden tanulnak, de az a cél, hogy egy-két éven belül a kisteleki bázisiskolába járjon az összes, a szegedi akadémián focizó középiskolás kollégista diák.
 
Forrás és kép: Sándor Attila - kistelekjaras.hu


next 5

A mi világunk

Hírek