Hírek / Egyéb/Archív

A szegedi geológusok tudják, hol, mitől finom a bor

2022. október 20. 15:17 Egyéb/Archív | Szerző: Megyeri József

Harmincadik alkalommal is telt házzal indult a Szegedi Tudományegyetem egyik legnépszerűbb kurzusa, amelyen minden évben hallgatók százai járják körül tudományosan a borkészítés geológiai, ideológiai és kulturális hátterét – írja csütörtöki közleményében az egyetem. A 15 éve töretlen népszerűségnek örvendő képzés vezetőjéről, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Földrajzi és Földtudományi Intézetének vezetőjéről, Pál-Molnár Elemérről, a New Yorker Magazin is írt korábban. Hozzátették: a képzést különleges tematikája és atmoszférája teszi a leglátogatottabb kurzusok egyikévé. A földtudomány gyakorlatban is hasznos a termelőknek, hiszen egy alapos vizsgálat, elemzés, segít a borásznak, kiválasztani a megfelelő területet, a művelési módot, akár a megfelelő szőlőfajtát. Ezen felül a felelős borfogyasztás kultúrájáról  komoly ismeretekkel gazdagodhatnak a résztvevők.

Kiemelt kép forrása: SZTE


next 5

A mi világunk

Hírek