Hírek / Kultúra

A szörpkészítés rejtelmeivel foglalkoznak a Tájházban

2021. július 11. 11:12 Kultúra | Szerző: Megyeri József

Nyári ízek: szörpök és gyümölcslevek címmel folytatódik a Nyári Konyha gasztro-workshop sorozat a vásárhelyi Tájházban július 17-én, szombaton 15 és 18 óra között. Terendi Viktória néprajzkutató elmondta, a workshop során a helyi értékek ápolására törekszenek, ezért döntöttek úgy, hogy a korábbi túrós lepény után ez alkalommal a szörpökkel foglalkoznak. „Ez egy olyan tartósítási módja a nyár ízeinek, amely egyrészt viszonylag könnyen megoldható és alkalmazható a jelenkori körülmények között, mégis nagyon hosszú múltra tekint vissza. Mindenki emlékszik gyermekkorából a nagymama, dédmama szörpjeire, ezeket igyekszünk majd megidézni” – fejtette ki Terendi Viktória.  


next 5

A mi világunk

Hírek