Hírek / Kultúra

"A természet üzenete a festővásznon" címmel kiállítás nyílt Kisteleken

2022. május 18. 09:40 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Borboláné Skultéti Mária és Dakóné Vas Ágnes festőművészek A természet üzenete a festővásznon című közös kiállítását Szombathelyi Árpád nyitotta meg - írja a kistelekjaras.hu.
 
Egy újabb kiállításnak ad otthont a kisteleki Klebelsberg Művelődési Központ, mégpedig egy újabb közös kiállításnak: Borboláné Skultéti Mária és Dakóné Vas Ágnes festőművészek mutatják be festményeiket A természet üzenete a festővásznon című kiállításon.
 
A tárlat megnyitóján a Kisteleki Kamara Énekegyüttes lépett fel Szélné Bradanovics Bernadett vezetésével, majd Szalainé Marika olvasott fel egy szívhez szóló mesét a festőről, egy beteg kislányról és a fecskékről.
 
Ágó Rita, a művelődési ház rendezvényszervezője örömét fejezte ki, hogy a kiállítássorozatra vonatkozó kezdeményezésük sikeres, és egyre több művet lehet megtekinteni.
 
Kiemelte ezt Szombathelyi Árpád is, aki szerint is egyre nő a kiállítások iránt érdeklődők száma. A kiállított képekkel kapcsolatban elmondta, hogy azok képviselik a Tornyai-féle realizmust, és a legfontosabb kulcsszó esetükben a kistelekiség, hiszen a kisteleki polgár érzése szerint megfestett 75 képpel áll szemben a közönség. Maga a kiállítás tematikusan lett elrendezve, középen, jobbról-balról a harmadik tablónál javasolja elkezdeni a képek megtekintését.
 
Mint elmondta, két azonos kvalitású művészről van szó, akinek az elmúlt 20 évét ismeri, és akinek képeiben van valami olyan lelkiség, amitől az ember ellágyulna, hanyatt feküdne a pipacsos mezőben, bámulná az eget, és sokféle lustaságot elkövetne, amit egyébként nem tenne meg, majd egy-egy Munkácsy ecsettel ajándékozta meg az alkotókat.
 
Az önkormányzat nevében Domonics János alpolgármester egy-egy csokor virággal köszöntötte a festőművészeket, a mesemondót, az énekegyüttes vezetőjét, majd vendégséggel, a képek megtekintésével és persze a sok-sok beszélgetéssel folytatódott a kiállításmegnyitó.
 
Forrás és kép: kistelekjaras.hu


next 5

A mi világunk

Hírek