Hírek / Kultúra

A The Queen's Gambit lett a Netflix történetének legnézettebb minisorozata

2020. november 24. 09:15 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Az Anya Taylor-Joy főszereplésével készült The Queen's Gambit (avagy magyar címe szerint A vezércsel) minisorozat túlzás nélkül tarolt a Netflixen. A valóban remek dinamikával és érdekes történettel felvértezett sorozat októberi bemutatója óta bérelt hellyel rendelkezik a streamingplatform top 10-es listájában (92 országban került be a legjobb tíz közé, közülük 63-ban pedig egészen az első helyig jutott), most pedig végre azt is megtudhattuk, egészen pontosan milyen számokkal büszkélkedhet a széria. 
 
A Netflix ugyanis elárulta, hogy a premiert követő első 28 napban összesen 62 millió háztartásban nézték meg a The Queen's Gambitet. Ez nem előzi ugyan meg a The Witcher (Vaják) rekordját, mivel Ríviai Geralt kalandjainak első felvonására ugyanezen időszak alatt mintegy 76 millió háztartás volt kíváncsi, de fontos különbség, hogy a The Queen's Gambit "csak" egy minisorozat.
 
Érdekesség egyébként, hogy a netflixes adaptáció bemutatóját követően a The Queen's Gambit alapjául szolgáló regény 37 év után újra a New York Times bestseller listájára került, valamint az is kiderült, hogy a "how to play chess", azaz "hogyan kell sakkozni" keresés kilencéves csúcsot állított be a Google keresőben.
 

Forrás: gamestar.hu
Kép: eu.cincinnati.com


next 5

A mi világunk

Hírek