Hírek / Közélet

A tudományos élet szereplőivel és a diákokkal is találkozik a pápa

2023. április 14. 07:15 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Nagyon sok diák is várja Ferenc pápa Magyarországra érkezését. A szentatya április végi háromnapos látogatásán fiatalokkal és a tudományos élet képviselőivel is találkozni fog. Több iskolában már hetek óta készülnek, van ahol erre az alkalomra imádságot is írtak.
 
Diákok is várják már, hogy találkozhassanak Ferenc pápával. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen készült egy imádság is, amit kifejezetten a pápa látogatásra fogalmaztak meg. Emellett a Bölcsészettudományi Karon létrehoztak egy, a pápalátogatásról szóló internetes beszélgetés-sorozatot is.
 
„Különösen nagy öröm egyháztörténeti kutatásokat végző fiatal kutatóként kapcsolódni egy ilyen programhoz, ezért próbálok minden lehetőséget megragadni, hogy minél többször és minél mélyebben ki tudjam venni a programokon a részemet” – fogalmazott az egyik egyetemi hallgató.
 
A pápa április 28-án, pénteken érkezik Magyarországra és április 30-án, vasárnap látogat el a Pázmány Péter Katolikus Egyetemre, ahol a tudományos élet szereplői mellett a diákokkal is találkozik majd.
 
„Nagyon ritka esemény, hogy a pápa kifejezetten egy egyetemet is meglátogasson. Meg vagyunk róla győződve, hogy ennek jelentősége van. Nemcsak annyi, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem most lesz 30 éves az újra alapítása óta, hanem azon túlmenően is az a tudás, az a szellemi és lelki tartalom, ami nálunk megjelenik, az olyan tartalom, ami a katolicizmus szempontjából nagyon fontos” – nyilatkozta Birher Nándor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dékánja.
 
Izgatottan készülnek a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola pedagógusai és tanulói is a pápalátogatásra. Közülük többen ott lesznek a Papp László Sportarénában, az ifjúsági találkozón.
 
A résztvevők között lesz a szegedi Karolina Általános Iskola és Gimnázium is. A fiatalok már nagyon várják a találkozást.
 
A Veszprémi főegyházmegyében már több mint 1500 fiatal jelentkezett az ifjúsági találkozóra. A katolikus iskolák és más közösségek delegációinak érkezését az egyházmegyék szervezik.
„Ha a pápa Magyarországra jön, akkor teljesen világos, hogy a mi helyünk a vele együtt való ünneplésben van, hiszen számunkra az egyház látható feje, számunkra Krisztusnak, az egységnek, a hűségnek és a reménynek a megtestesítője, ezért nyilvánvalóan vele szeretnénk ünnepelni” – mondta Udvardy György, veszprémi érsek.
 
A szentatya programjait nem csak a helyszíneken lehet figyelemmel kísérni. A közmédia három napon keresztül élőben közvetíti a pápalátogatás minden eseményét.
 
Forrás és kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek