Hírek / Sport

A vége előtt nyolc másodperccel szerzett góllal nyert a Szeged a férfi kézilabda BL-ben

2023. november 23. 07:30 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

A magyar együttes már négy góllal is vezetett, de a végén izgulnia kellett a feljavuló hazaiak ellen.
A Szeged 28-27-re nyert az északmacedón Eurofarm Peliszter otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában, szerdán. A vendégek keretéből Bánhidi Bence, Gleb Kalaras és Szymon Dzialakiewicz hiányzott.
 
Eredmény, csoportkör, 8. forduló, A csoport:
Eurofarm Peliszter (északmacedón) – OTP Bank-Pick Szeged 27-28 (12-15)
lövések/gólok: 38/27, illetve 44/28
gólok hétméteresből: 1/0, illetve 4/2
kiállítások: 10, illetve 6 perc
 
Luka Stepancic találataival jól kezdett a Szeged (5-2), de elhúzni nem tudott, mert ezt követően kettesével születtek a gólok. A pont nélkül álló északmacedónoknál a volt szegedi Bogdan Radivojevic és a NEKA-nevelésű Uros Borzas mellett immár a Bundesligából hazatért Filip Kuzmanovszki is ott volt a pályán, és a meccs első harmadában négyszer is betalált. A vendégcsapat támadásban és védekezésben is pontosabb volt ellenfelénél, ennek köszönhetően a szünetben 15-12-re vezetett.
 
A 37. percben még 19-15-ös előnyben volt a Szeged, utána viszont egyre többet hibázott, ráadásul a hazaiak kapusa egyre jobban védett. Nyolc perc alatt egy 4-0-s sorozattal egyenlített az Eurofarm, amelyből közben harmadik kiállítása miatt végleg kivált Gyenyisz Vasziljev. A vendégek kezéből kicsúszott az irányítás, a játék alacsony színvonalúvá vált, de Mario Sostaric góljaival a csongrádiak elmozdultak a holtpontról. Többször is két találattal vezettek, ám a végjátékban megint sokat rontottak, az Eurofarm másfél perccel a vége előtt újra egyenlített.
 
Az utolsó perc kezdetén Miguel Martins betalált, majd Pavle Petrovic egyenlített. Az utolsó támadás a szegedieké volt, Kárpáti Krisztián vezetőedző 25 másodperccel a vége előtt időt kért, majd nyolc másodperccel a végső dudaszó előtt Szita Zoltán távolról a hálóba bombázott, ezzel csapata nagy küzdelemben megnyerte a találkozót.
 
Szita Zoltán a mérkőzés után a Kossuth Rádiónak elmondta, ez volt pályafutása első győztes gólja. „Kivédekezték a figurát, ezért időszűkében próbáltam megoldani a feladatot, szerencsére sikerült. Távoli lövés volt, nehéz volt kivitezni, de hál’ isten jól sült el.”
 
A válogatott balátlövő szerint attól volt a vártnál szorosabb a mérkőzés, hogy a Peliszter jól használta ki a hazai pálya előnyét, jól játszott, a szurkolói pedig szenzációs hangulatot teremtettek, miközben a Szeged sok hibát vétett. „Sok hiányzónk van, akik nagyon fontosak védekezésben, őket nehéz pótolni, mi pedig sok ziccert rontottunk” – tette hozzá.
 
Mario Sostaric hét, Luka Stepancic öt, Matej Gaber és Borut Mackovsek négy-négy gólt lőtt, Mikler Roland öt védéssel zárt. A hazaiaknál Uros Borzas hat, Filip Kuzmanovszki öt alkalommal talált be, Kalifa Gedban hat védést mutatott be.
 
A négy győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel álló Szeged egy hét múlva a horvát PPD Zagreb otthonában játszik a csoportkörből való továbbjutás szempontjából kulcsfontosságúnak ígérkező mérkőzést.
 
csütörtökön játsszák:
B csoport:
Telekom Veszprém-RK Celje PL (szlovén) 18.45
 
Forrás és kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek