Hírek / Közélet

A vízparti üdülőhelyeket népszerűsíti az MTÜ

2023. június 7. 07:45 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

A vízparti üdülőhelyek népszerűsítésére a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) elindította legújabb kampányát belföldön és külföldön egyaránt, például Csehországban, Németországban, Lengyelországban, Izraelben és Ausztriában - közölte az MTÜ az MTI-vel kedden.
 
Kiemelték, hogy a június végéig tartó akció főszereplői - akárcsak korábban - maguk a szolgáltatók, azok a szálláshelyek és vendéglátók, turisztikai attrakciók, amelyek vizes programokat kínálnak.
 
Az ügynökség akciójának fő üzenete, hogy Egész nyáron várnak a hazai strandok; az üdülőhelyeket több nyelven népszerűsítik a csodasmagyarorszag.hu, illetve a visithungary.com weboldalakon.
 
Jakab Zsófia, az MTÜ marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint elmondta, hogy a kampányokkal két céljuk van: rövid távon a forgalomélénkítés, hosszú távon pedig az imázsépítés.
 
Az előfoglalási adatok szerint intenzív balatoni főszezon várható, ezért törekedtek arra, hogy más, vízi élményeket nyújtó üdülőhelyek is fókuszba kerüljenek a kampányban - jegyezte meg.
 
Hozzátette: a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adataira alapozva a cseh és lengyel vendégek esetében a fürdőkre helyezik a hangsúlyt, míg az Egyesült Államokban élőket Budapest felfedezésére ösztönzik.
 
Az ügynökség Magyarországon átfogó, online és offline kampányt, a külpiacokon pedig leginkább online tevékenységet folytat. Emellett az MTÜ üzenetei a nyomtatott sajtóban, illetve a nemzetközi médiaegyüttműködések révén online utazásszervezők és globális médiavállalatok felületein is megjelennek.
 
A nyári vízparti élmények kommunikációja mellett egy Budapestet a középpontba állító kampány is elindul New Yorktól Sanghajig - jelezték a közleményben.
 
Az MTÜ a turisztikai ágazat kormányzati szervezete, a turizmus versenyképességének erősítése érdekében jött létre 2016-ban. Feladata a turizmusfejlesztés irányítása, a Magyarországon és a küldő államokban folyó szakmai munka koordinációja, az országmárka fejlesztése.
 
Forrás: MTI


next 5

A mi világunk

Hírek