Hírek / Egyéb/Archív

A Wednesday sorozat alaposan felpörgette a romániai Cantacuzino-kastély turizmusát

2023. május 17. 08:00 Egyéb/Archív | Szerző: Fazekas Gábor

A Nevermore Akadémiának helyet adó ódon kastélyt megrohamozták a turisták.
 
A Jenna Ortega főszereplésével, Tim Burton hathatós közreműködésével megvalósult Addams Family spin-off, a Wednesday a Netflix egyik legnagyobb szenzációjává nőtte ki magát, a címszereplő tánca pedig valószínűleg felkerült a TikTok legnépszerűbb trendjeinek dobogójára. Nem meglepő, hogy a streamingszolgáltató némi hezitálás után bejelentette, hogy el fog készülni a második évad, amelyben Ortega természetesen visszatér Wednesday-ként, de akár Lady Gaga is csatlakozhat hozzá. 
 
Az viszont kétséges, hogy hol fogják leforgatni a második évadot (állítólag Bulgáriában vagy Magyarországon képzelnék el a folytatást), mivel a Transtelex beszámolója alapján egyrészt megszűnt az a törvény, ami támogatást nyújtott volna a produkciónak, másrészt a stábot a filmipar helyi szereplői minden lehetséges módon igyekeztek lehúzni a szolgáltatások túlárazásával. 
 
Románia azonban így is profitál abból, hogy a Bușteniben található Cantacuzino-kastélyt álcázták a Nevermore Akadémiának: ugyancsak a Transtelex írta meg az Adevărulra hivatkozva, hogy a helyszín - ahol a külső jeleneteket vették fel - mágnesként vonzza a turistákat. Megkétszereződött a látogatók száma, szinte mindenhonnan (legyen az Olaszország, Ausztria, Spanyolország, Törökország, Japán, Dél-Korea, Izrael, Kína vagy Latin-Amerika) utaznak ide érdeklődők, hogy láthassák a fiktív akadémia otthonául szolgáló kastélyt, amelyet Gheorghe Grigore Cantacuzino herceg építtetett, Grigore Cerchez építész tervei alapján 1911-re készült el.
 
Forrás és kép: puliwood.hu


next 5

A mi világunk

Hírek