Hírek / Egyéb/Archív

A YouTube visszatáncolt a fizetős 4K-videóktól

2022. október 19. 07:30 Egyéb/Archív | Szerző: Fazekas Gábor

Rövid időn belül már a második vitatott ötletét volt kénytelen kukázni a YouTube - írja a PCWorld.
 
A YouTube szűk körben tesztelni kezdte a fizetős 4K-s videókat. A megoldás úgy nézett ki, hogy az 1440p-t meghaladó felbontás kiválasztásakor a rendszer felszólított, hogy fizessünk elő az idehaza havi 1790 forintért kínált YouTube Premium tagságra.
 
A közönség viszont valamilyen rejtélyes okból nem vette jó néven, hogy a videómegosztó egy ingyenes funkció fizetőssé tételével igyekezett növelni az előfizetők számát, és egész komoly felháborodás kerekedett az ügyből. Talán ez is szerepet játszhatott abban, hogy a YouTube szép csendben elkaszálta a tesztet.
 
Ez ugyanis nem egy hivatalos bejelentésből, hanem egy felhasználói Twitter-bejegyzésre adott válaszból derült ki. A TeamYouTube Twitter-fiók egy kommentre reagálva közölte, hogy "teljesen kikapcsolták" a 4K-s videókat érintő kísérleteket, így ismét mindenki ingyenesen férhet hozzá a magas felbontású tartalmakhoz.
 
Magyarán egyelőre hátradőlhetnek a Premiumra nemet mondó felhasználók, még ha a kísérlet lelövése nem is garantálja, hogy később sem kerül elő a nagy port kavaró ötlet. A forgatókönyv egyébként kísértetiesen emlékeztet a szolgáltató szeptemberi ballépésére, amikor is 10 átugorhatatlan reklámmal szórta meg a videókat, ám az olnline közvélemény ellenállását látva végül ugyancsak a visszakozás mellett döntött.   
 
A mozgolódás ugyanakkor azt jelzi, hogy a Google már nagyon szeretne több pénzt kipréselni a youtube-ozó közönségből, így nem lennénk meglepve, ha további, kedélyborzoló tesztek elé néznénk.
 
Forrás: pcworld.hu
Kép: bloomberg.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner