Hírek / Közélet

Áder János nyerte a szegedi Maty-éren rendezett magyar horgászat nagyköveteinek találkozóját

Június 25. 06:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Kilencedik alkalommal szervezték meg a magyar horgászat nagyköveteinek találkozóját, a csütörtökön Szegeden a Maty-éren rendezett versenyt nagyköveti kategóriában Áder János korábbi köztársasági elnök nyerte.
 
Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke az MTI-nek elmondta: a magyar horgászat nagyköveti rendszerét évekkel ezelőtt azzal a céllal hívták életre, hogy olyan emberek - színészek, sportolók, politikusok -, akik saját területükön elért eredményeik alapján ismertségre tettek szert és horgásznak, népszerűsítsék a szabadidő eltöltésének e módját.
 
A program indulásakor mintegy 300 ezer regisztrált horgász volt Magyarországon, ma ez a szám meghaladja a 800 ezret, ez részben a nagykövetek példamutatásának köszönhető - közölte.
 
Az elnök szerint a horgászat a magyar idegenforgalom olyan lehetősége, amely még nincs teljes mértékben kihasználva. Míg nagy vizeinkhez jellemzően a nyári időszakban érkeznek vendégek, a horgászok februártól egészen novemberig ott vannak a parton, ezzel meghosszabbítva a szezont.
 
Tavaly is több tízezer olyan külföldi vendég érkezett Magyarországra, akik turista horgászjegyet váltottak. A legnépszerűbb a Balaton, egyre többen fedezik föl a Tisza-tavat, és komoly lehetőségek rejlenek a dunai, tiszai, Velencei-tavi horgászturizmus fejlesztésében - tudatta az elnök.
 
Szűcs Lajos közölte: a magyar horgászat nagykövetei találkozóján szervezett versenyen 77-en vettek részt, az indulók mintegy három mázsa halat fogtak. A nagyköveti kategóriát Áder János korábbi köztársasági elnök nyerte 4450 grammal, a támogatói, tagszervezeti kategóriában 14 700 grammal Pintér Zoltán lett az első, az élversenyzők között pedig Szabó Tamás győzött 12 225 grammos összesített teljesítménnyel. A verseny legnagyobb halát, egy 4700 grammos pontyot Kovács Ákos fogta ki.
 
Forrás: MTI
Kép: HVG


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner