Hírek / Közélet

Agrár Szakma Sztár fesztivált rendeznek a Hungexpón Budapesten

Április 15. 15:21 Közélet | Szerző: Czabarka János

Győrffy Balázs kiemelte: a látogatók láthatják, saját élményeiken keresztül megtapasztalhatják, hogy az agrárium világa ma már nem ásó-kapából áll, nem egy letűnőben lévő rozsdás, sáros életforma, hanem egy folyamatosan modernizálódó, ígéretes, izgalmas életpálya-lehetőség. 
Győrffy Balázs hozzátette: a 2018/2019-es tanévben az Országos szakmai tanulmányi verseny keretében kilenc, a Szakma kiváló tanulója verseny keretében tizenegy szakképesítés szerint versenyeznek a tanulók. A versenyekre az ország 92 szakképző iskolájából 688 tanuló nevezett be, a döntők első fordulóit 17 iskolában tartották, ezek zöme az Agrárminisztérium fenntartásában van. A döntőbe jutottak a szakmájuk legjobbjai lettek Magyarországon.
 
Elmondta, hogy a NAK és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tavalyi megállapodása értelmében a két szervezet fesztiváljaik megrendezésében együttműködik. Közös cél az ágazatok versenyképességének fenntartása, a szakképzés színvonalának emelése. Fontosnak nevezte, hogy a szakmai versenyt és fesztivált nem csak a kormányzat támogatta, hanem 53 cég és egyéni vállalkozó is.
 
Kép forrása: profit7.hu


next 5

A mi világunk

Hírek