Hírek / Közélet

Akár az ünnepek előtt meglehet a hárommillió harmadik körös beoltott

2021. december 8. 06:20 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

Nagyjából 30 ezren mentek oltásért a harmadik akcióhét első napján. Ebben a tempóban az ünnepek előtt meglehetne a 3 millió harmadik körös beoltott. Az oltási akció kezdete óta 22 ezer 12 és 17 év közötti fiatal oltását kérték a szüleik. Egyre inkább a 14 év alattiak körében terjed a vírus, ezért is fontos az orvosok szerint a gyerekek oltása – hangzott el az M1 Híradójában.

Regisztráció és időpontfoglalás nélkül kérhető az oltás ezen a héten is, az ország több mint száz pontján, reggel 7 és este 7 között. Kecskeméten nagy volt eddig az érdeklődés, eddig Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban 8222 oltást adtak be, ebből  a múlt héten 5017-et. Esztergomban az oltási akció kezdete óta már több mint 8 ezren kapták meg az injekciót.

Az oltási akció sikeres, két hét alatt 1 139 000 vakcinát adtak be. 22 ezer kamasz oltását is kérték a szülők. 15 ezren az első injekciót vették fel, másfél ezer fiatal pedig megkapta a megerősítő adagot. Magyarország készen áll az 5–11 évesek oltására is, amely akár már a jövő héten elkezdődhet.


Forrás: M1, hirado.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner