Hírek / Kultúra

Ákos különleges lemezt ajánlott fel a Jónak lenni jó! akciójához

2023. november 27. 06:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Idén is csatlakozott Kovács Ákos énekes-dalszerző a közmédia Jónak lenni jó! akciójához, dedikált lemezekkel támogatja az akciót. És a jótékonyságra hívják fel a figyelmet a Nemzeti Színház művészei is. A felajánlott összeg már több mint 25 millió forint.
 
A Nemzeti Színház két színésze, Bordás Roland és Berettyán Nándor is SMS-t küldtek a Jónak lenni jó! telefonszámára, hogy támogassák az akciót és felhívják a figyelmet a kezdeményezés fontosságára.
 
A színház azonban nemcsak így támogatja a közmédia adománygyűjtő akcióját. A Nemzeti Színház idén a díszpáholyt ajánlotta fel a Jónak lenni jó! kampányába. Ezen kívül pedig, még egy külön kiadású, színészek által aláírt albummal is támogatja az akciót.
 
Ákos már évek óta a Jónak lenni jó! kezdeményezés mellé áll. Az énekes-dalszerző idén eredeti, dedikált tesztlemezeket ajánlott fel. Köztük például azt a bakelitet is, amely tavaly Sanghajban elnyerte az év filmzenéje díjat. A tesztlemez azért is különleges, mert csak ez az egy készült belőle.
 
„Ez a kampány mindig olyan jótékony célokat tűz ki maga elé, amivel lényegében mindenki egyetért. Ezért is van ilyen társadalmi támogatás körülötte, ezért is van rengeteg licitáló. Egyrészt a tárgyak is érdekesek, értéket képviselők általában, és hát a cél az nyilván meghatározóbb azért annál is, hogy milyen tárgyakhoz lehet hozzá jutni” – mondta Kovács Ákos.
 
A felkínált tárgyak többségét a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon lehet fix áron megvásárolni, néhány különleges felajánlásra pedig a Jónak lenni jó! december 17-i egész napos műsorfolyamában lehet majd licitálni.
 
Az akcióhoz érkezett felajánlások összege közben már átlépte a 25 millió forintot is. Az összegyűlt pénzt a közmédia idén a Semmelweis Fejlődéstámogató Központnak ajánlja fel. Azok, akik nemcsak tárgyi felajánlással segítenék a koraszülött gyermekek fejlesztését, azok a 13-600-as telefonszám 04-es mellékének hívásával tehetik meg. Minden hívás vagy sms 500 forintos támogatást jelent.
 
Forrás: MTI
Kép: origo.hu


next 5

A mi világunk

Hírek