Hírek / Közélet

Április 3-án arról döntünk, hogy Magyarország kimaradjon vagy belesodródjon a háborúba

Március 17. 12:51 Közélet

Az április harmadikai választás tétje, hogy Magyarország kimaradjon az orosz-ukrán háborúból vagy belesodródjon abba – hangsúlyozta Lázár János csütörtökön a Rádió 7 Közös Nevező című műsorában.

A vásárhelyi és a makói térség országgyűlési képviselője kijelentette: az ellenzék felelőtlen nyilatkozatokat tesz és felelőtlen döntésekre készül a háború kapcsán. Ezért a választók arról döntenek majd a szavazáson, hogy egy nyugodt, stabil erő vezesse az országot, vagy Márki-Zay Péter személyében tapasztalatlan, meggondolatlan ember kerüljön hatalomra. Lázár János figyelmeztetett: utóbbi esetén mindannyian veszélybe kerülünk.

„Veszélybe kerülünk, mert Márki-Zay Péter azt hirdeti február 24. óta, hogy pénzt és fegyvert kell adni az ukránoknak, és ha lehetséges, katonákat is kell küldeni. Az oroszok az első perctől azt mondták, hogy aki a háborúba beleszól, annak brutálisan meg fogják torolni. Tehát ha Magyarország fegyvert szállítana az ukránoknak, akkor a kárpátaljai magyarok ellen fordulnának az oroszok, és akár bombázás, rakétatámadás lenne. Aki fegyvert küld Ukrajnába magyar politikai vezetőként, az magyar emberek életét és biztonságát veszélyezteti. Ez Márki-Zay Péter” – magyarázta a politikus.


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner