Hírek / Közélet

Áremelkedéshez vezet a vásárhelyi közétkeztetés privatizálása a Fidesz szerint

2021. november 24. 09:35 Közélet

Áremelkedéshez fog vezetni, hogy Márki-Zay Péter a hódmezővásárhelyi gyermekek közétkeztetését egy Hódmezővásárhelytől közel 200 kilométerre lévő cégnek privatizálta – hívta fel a figyelmet Benkő Zsolt és Horváth Zoltán egy szerda reggeli sajtótájékoztatón.

A fideszes települési képviselők elmondták, a polgármester 270 bölcsődés, közel 800 óvodás, több ezer iskolás és több száz idős, rászoruló polgár étkeztetését adta el, ráadásul 10 évre előre. Horváth Zoltán kiemelte, az évi 1,6 millió adag étel készítése milliárdos üzlet a Pest megyei vállalkozásnak, de a vásárhelyi szülőknek és családoknak a díjak emelkedésével kell számolni.

„A polgármester kifejtette: ha a kormány tesz lépéseket, akárcsak a benzinárnál, akkor nem lesz áremelés. Ellenkező esetben viszont áremelkedések lesznek. De ismerjük a polgármesterünk véleményét akár a rezsicsökkentésről, akár a benzinárakról. Azt mondta, használjunk kevesebb gázt, fűtsünk, világítsunk kevesebbet. Most talán az következik, hogy együnk is kevesebbet” – fejtette ki Horváth Zoltán.


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner