Hírek / Közélet

Átalakulóban a mindszenti szabadstrand

Március 22. 17:42 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

A mindszenti strand fejlesztése látványosabb szakaszába érkezett. A leginkább figyelmet felkeltő alkotás a hajódiszkó lesz. Fotókon mutatjuk az aktuális helyzetet.
 
A mindszenti szabadstrand látványstranddá fejlesztése projekt keretében látványos térségi jelentőségű turisztikai attrakciófejlesztés indul meg a Mindszenti szabadstrandon, amely turisztikai együttműködések és közös termékcsomagok kifejlesztésével hozzájárul Csongrád megye turisztikai fejlesztéséhez, a hosszabb idő eltöltéséhez a térségben együttműködve a térség magán szolgáltatóival, ezáltal új munkahelyeket teremtve.
 
A teljes projekt célja a Tisza folyó partján lévő szabadstrand attrakció és szolgáltatásfejlesztése, és ezzel egy új termék létrehozása. A fejlesztés során a fürdőhelyek komplex, egységes arculatú, építészeti fejlesztése, fürdőházak, strandkiegészítő létesítmények, rendezvényhelyszínek kialakítása történik meg odafigyelve felnőttek és gyermekek igényeire is.
 
Mindszent Város Önkormányzata a projekt végrehajtása során ez esélyegyenlőségi és környezetvédelmi elvárásokat is teljesít.
 
Kapcsolódó projektek: a zöld- és barnamezős pályázatok, ahol bicikliút, táblák, parkolóhelyek és megújított terek jönnek létre. Ezek mellett a strandtól mintegy 50 méterre tervezi a Kajak-Kenu Szövetség (egy hálózat részeként) kikötő létesítését.
 
Forrás: vasarhely24.com
Fotók: Bodrogi Attila


next 5

A mi világunk

Hírek